Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:03:23

Наступного року одинадцятикласники у школі не складатимуть жодного іспиту

17.11.2016   10:38Агенцiя

Про новації 2017-го року стосовно зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) говорила вчора, 16 листопада, на засіданні прес-клубу «Ділове слово» директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світлана Сакаєва.

Як і раніше, кожен зареєстрований учасник матиме право скласти ЗНО не більш, як з чотирьох предметів. Обов’язковий предмет – українська мова та література. На вибір – математика чи історія України (або обидві дисципліни). Англійську мову до списку основних випробувань планують внести з 2018 року.

– Жодного іспиту у школі не буде. Державна підсумкова атестація цьогоріч цілком інтегрувалася у зовнішнє незалежне оцінювання, – наголосила Світлана Сакаєва.

Також вона поінформувала про терміни реєстрації, перереєстрації, розміщення на інформаційних сторінках запрошень-перепусток для участі у ЗНО та самих результатів оцінювання. До речі, сам порядок цих процесів не змінився. Однак, для участі у випробуванні обов’язково потрібен паспорт або ID-картка. Свідоцтво про народження може бути перепусткою до випробування лише у форс-мажорних випадках.

Варто уважно вивчити й інші вимоги: документ про освіту – лише атестат або довідка з навчального закладу; відповідність прізвища та затверджене фото на документ.

Першими у розкладі ЗНО — випробування з мов. Адже дисципліни мають розгорнуті питання і потребують більше часу для обробки.

Важливою складовою ЗНО є пробне зовнішнє незалежне оцінювання (ПЗНО). Воно призначене не лише для попередньої перевірки знань, а й для ознайомлення із самою процедурою тестування. Реєстрація на ПЗНО триватиме 10-31 січня 2017 року.

Новацією є те, що учасники такого тренування не отримуватимуть правильних відповідей відразу в пункті тестування. Їм запропонують лише алгоритм нарахування балів. Через декілька днів на сайті з’являться відповіді і лише згодом — результат. На думку фахівців, це стимулюватиме учнів аналізувати власні здобутки.

Все частіше перевірити власні знання за допомогою пробного тестування приходять учні 10-х класів.

На сьогодні участь у ПЗНО платна і становить 120 гривень. Ця сума може змінитися після затвердження Закону України «Про Державний бюджет на 2017 рік».

Усі новини про перебіг та підготовку до ЗНО можна відслідкувати на сайті Київського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини