Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:58:42

До Міжнародного дня студента. СТАТИСТИКА

17.11.2016   07:49Агенцiя

Щорічно 17 листопада в Україні відзначається Міжнародний день студентів.

ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка

ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка

На Чернігівщині вищу освіту надають 16 самостійних вищих навчальних закладів. Підготовку фахівців вищих кваліфікаційних рівнів забезпечують Чернігівський національний технологічний університет, Чернігівський національний педагогічний університет                ім. Т. Г. Шевченка, Ніжинський державний університет ім. М. В. Гоголя, Академія державної пенітенціарної служби України.

Найбільшою популярністю серед студентів користуються спеціальності за галузями знань: право, економіка та підприємництво, гуманітарні науки, освіта, охорона здоров’я, архітектура та будівництво.

У поточному навчальному році вищу освіту у вищих навчальних закладах області здобувають понад 21 тис. студентів, з яких більше половини (52%) навчається за рахунок державного бюджету.

Більшість студентів традиційно жіночої статі (56%).

Вищі навчальні заклади Чернігівщини цього року випустили близько 5 тис. фахівців різного рівня, з яких 42% отримали кваліфікацію спеціаліста, 30% – молодшого спеціаліста, 23% – бакалавра та 5% – магістра.
   
Крім того, на території області здійснюють діяльність відокремлені структурні підрозділи ВНЗ інших регіонів України. У минулому навчальному році в них здобували освіту майже 4 тис. студентів, випущено 1,2 тис. фахівців з вищою освітою.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини