Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:46:04

"Ерудити правознавства"

04.10.2016   12:04Агенцiя

З нагоди Дня Юриста України 4 жовтня в стінах Чернігівського інституту МАУП відбувся ІV сезон Міжвузівської інтелектуальної гри Брейн-ринг з правознавства.

Подібне студентське змагання у такому незвичному форматі проводиться в інституті вже не вперше. Студенти вкрай зацікавилися таким оригінальним форматом перевірки знань, адже звичайні науково-теоретичні конференції студентів не дають того адреналіну, тієї атмосфери, того рівня та якості перевірки знань, які дає їм Брейн-ринг.

Перед початком турніру ведучий Брейн-рингу – завідуючий кафедрою  «Правознавства», кандидат юридичних наук, доцент Войцеховський М.М. представив всім учасникам і вболівальникам шановне журі, до складу якого ввійшли: заступник директора ЧІ МАУП з науково-педагогічної роботи, к. е. н. Назарко С.О., к. ю. н. Сидоренко Є.В., викладач Захарчук І.В, викладач Савінова В.М, к. ю. н. Ткаченко О.Г.
У заході взяли участь 3 команди: «Правова група» ЧІ МАУП, «Авант’юристи» Навчально-наукового інституту права і соціальних технологій ЧНТУ, «Сіверяни» Академії Державної пенітенціарної служби України.

Бій за титул найрозумніших проходив у п’ять  етапів. Всі запитання та правильні відповіді на них голосно озвучувалися ведучим, що виключало будь-яку можливість невірно інтерпретувати ведучим зміст відповіді тої чи іншої команди. Такий формат надав можливість кожній команді-учасниці проявити не тільки свої знання, але і швидкість свого мислення (а так само вміння випередити команду-суперника в піднятті сигнального прапорця, що надає пріоритетне право першою відповідати на поставлене запитання). Доречи, багато питань, підготовлених кафедрою «Правознавства», мали каверзи, чимало – несподівані відповіді, що, поза сумнівом, створювало атмосферу постійної уваги і мисленої напруги як гравців, так і вболівальників. 
Варто відмітити, що не дивлячись на те, що на окремі запитання жодна з команд-учасниць не змогла надати правильні відповіді, тим не менш рівень підготовки учасників приємно здивував ведучого та журі Брейн-рингу. 

У результаті напружених і хвилюючих змагальних поєдинків призові місця між трійцею команд-учасниць Брейн-рингу розподілилися наступним чином – лідерами стала команда – «Сіверяни» Академії Державної пенітенціарної служби, України, друге місце зайняла команда «Правова група» ЧІ МАУП і почесне третє місце –  «Авант’юристи» Навчально-наукового інституту права і соціальних технологій ЧНТУ.

Команди-учасниці брейн-рингу були заохочені солодкими призами та схвальними грамотами.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.