Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:13:22

Відбувся семінар з Міжнародного гуманітарного права за участю військових юристів та командирів

24.09.2016   14:27

На базі 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України, що у селищі Десна, пройшов триденний семінар з питань імплементації Міжнародного гуманітарного права.

У даному заході, який відбувся в рамках співробітництва Делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні зі Збройними Силами України, взяли участь військові юристи від Генерального штабу, командування Сухопутних військ, офіцери зі складу юридичних служб Навчального центру, командири підрозділів та представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Головною метою заходу став розгляд питань з надання юридичної допомоги командирам щодо виконання Міжнародного гуманітарного права під час ведення бойових дій та організація взаємовідносин з цивільним населенням в районі АТО. Зокрема, військові обговорили події на Сході України в контексті міжнародно-правових стандартів ведення військових дій у населених пунктах та визначили шляхи посилення цих стандартів у своїх військових частинах.

Також на тактичному полі Навчального центру відбулася демонстрація дій механізованого взводу в обороні та наступі з елементами практичного відпрацювання питань прийняття рішення командиром у бою із застосуванням норм Міжнародного гуманітарного права.

Наприкінці курсу кожен учасник отримав набір методичних матеріалів, які будуть використовуватися для подальшого навчання підлеглих основним принципам Міжнародного гуманітарного права, а також сертифікати від організаторів семінару.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини