Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:00:31

Підсумки Всесвітнього дня першої допомоги на Чернігівщині

17.09.2016   09:21Агенцiя

Щороку в Україні понад 15 мільйонів осіб потребують екстреної медичної допомоги, а тому вміння надавати першу долікарську допомогу життєво необхідно кожному. Провідним лідером у світі з навчання населення навичкам надання першої допомоги залишається Червоний Хрест.

Цього року Всесвітній день першої допомоги, який пройшов він під гаслом «Перша допомога дітьми і для дітей», червонохрестівці відзначали 10 вересня. При його проведенні особлива увага приділялась формуванню навичок та популяризації знань із надання першої допомоги населенню з особливими потребами, при надзвичайних ситуаціях та вуличному травматизмі. До акції широко долучились шкільна молодь та студенти.

Інструкторами Бахмацької та Корюківської районних організацій та головою Коропської РО були дані інтерв’ю по районному радіомовленню про проведення Всеукраїнського дня першої допомоги та вагоме значення навчання населення наданню першої допомоги.

Міські та районні відділи освіти підтримали та посприяли проведенню акції на місцях.

Серед навчальних закладів міста Прилуки було оголошено конкурс плакатів з даної тематики. У конкурсі взяли участь усі школи та гімназії міста. Кращими виявились учні ЗОШ № 7 – 1 місце, ЗОШ №9 – 2, спеціалізована школа № 6 з поглибленним вивченням інформаційних технологій – 3. Переможці отримали пам’ятні подарунки від МРО ТЧХ. Також була організована виставка плакатів в міській дитячій бібліотеці.

14 вересня в Прилуцькій гімназії № 5, школі передового досвіду по червонохресній роботі були проведені міські змагання санітарних постів шкіл. У змаганнях взяли участь санітарні пости середньої вікової групи (7-8 класи). Змагання проводилися в три етапи: 1-й етап – вміння надавати першу долікарську допомогу, 2-й етап догляд за хворими, 3-й – практичні навички надання першої допомоги. Суддями на змаганнях виступили студенти 4 курсу відділення “сестринська справа” Прилуцького медичного училища. Лідируючу позицію зайняв санітарний пост спеціалізованої школи № 6 з поглибленим вивченням інформаційних технологій, 2-е місце вибороли санітарні пости ЗОШ № 9 та 14, 3 – у санітарних постів ЗОШ №10 та ЗОШ № 7. На практичному етапі змагань були змодельовані аварії та травми, а учасники вирішували задачі по наданню першої допомоги. По закінченню змагань всіх учасників було нагороджено солодкими подарунками, а переможці отримали призи та грамоти.

12-13 вересня в Ніжинському центрі з надання першої допомоги, соціальної підтримки та реабілітації Червоного Хреста пройшов тренінг по навчанню волонтерів Червоного Хреста відповідним навичкам. Тренінг провели інструктори Олійник Г.В. та Кондратенко Н.М. Присутні отримали базові знання, ознайомилися з принципами надання допомоги. Навички були відпрацьовані на манекені. В процесі роботи використовувалися наглядні посібники та підручні матеріали. Працівники організації – часті гості в навчальних закладах міста, які проводять лекції, тренінги по навчанню молоді.

Для підвищення обізнаності громадян про важливість надання першої допомоги в Борзнянській, Бахмацькій, Срібнянській, Козелецькій, Ріпкінській, Корюківській, Носовській районних організаціях та Чернігівській міській розповсюджувалась друкована продукція за відповідною тематикою.

Інструкторами проведений тиждень присвячений дню першої допомоги. На протязі тижня здійснювались відвідування шкіл, проводились заняття та бесіди, які включали в себе набуття практичних навичок з надання першої допомоги, проводилися конкурси малюнків, рефератів на червонохрестну тематику.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини