Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 19:01:20

На порядку денному - національно-патріотичне виховання

16.09.2016   11:01Агенцiя

Окреслити цілі і завдання, напрацювати план подальшої роботи Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при Чернігівській ОДА – з цією метою зібрались представники влади, громадських організацій та відповідних структур на першому засіданні ради 15 вересня.

Зібрання проводила заступник голови облдержадміністрації — керівник апарату ОДА Наталія Романова.

Члени профільної Координаційної ради відзвітували про проведену роботу з національно-патріотичного виховання в рамках реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016 - 2020 роки у І-ІІІ кварталах 2016 року.

Зокрема директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Ніна Лемеш окреслила основні положення обласної програми «Молодь Чернігівщини» на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням сесії обласної ради.

Було продемонстровано фотозвіти реалізованих заходів та акцій з національно-патріотичного спрямування, проведених в області у першому півріччі поточного року.

Департамент сім’ї, молоді та спорту ОДА продовжує підтримувати проекти міських громадських організацій (МГО), котрі заплановані на вересень: комплексна програма «Медіа-виставка: конкурс юнацького патріотичного малюнку» та «Твоя листівка для воїна» (реалізує МГО «Асоціація безперервної фахової освіти «Атенеум»), проект «Екологічний погляд у майбутнє» (реалізує МГО Міський молодіжний центр «Жменя»), програма зниження темпів розповсюдження ВІЛ «В ім’я життя» (реалізує Чернігівське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації (ЧОВ ВБО) «Всеукраїнська Мережа людей, які живуть з ВІЛ»).

Поділились власним досвідом проведення заходів відповідного спрямування і представники громадських організацій.

Учасники наради приділили значну увагу питанню виховання у молоді поваги та шанобливого ставлення до загиблих героїв. Говорили і про встановлення меморіальних дошок та стендів у навчальних закладах області. Не оминули увагою й всеукраїнську акцію «Єдина родина України», що цьогоріч відбулася на Чернігівщині.

Зібрання надало пропозиції стосовно подальшої роботи Координаційної ради та висловило сподівання на продуктивну взаємодію органів влади та громадськості.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини