Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:31:06

Обговорили, як залучати кошти на термомодернізацію

08.09.2016   08:14

Покращити власний будинок просто, а особливо з можливостями, які існують зараз. Про це говорили 5 вересня під час семінару «Впровадження енергоефективних заходів у житлових будинках», який організувала Чернігівська міська рада.

Учасниками заходу стали представники Проекту USAID «Муніципальна енергетичні реформа в Україні», ПАТ «Ощадбанк» та АБ «Укргазбанк», компанії «REHAU», Угоди Мерів-Схід, голова Асоціації ОСББ «Оберіг» (Львів) та Громадянська мережа ОПОРА.

Захід проведений в рамках Днів Сталої Енергії, які тривають цього тижня в Чернігові.

«Системний підхід до впровадження заходів з енергоефективності в багатоквартирних будинках, вибір якісних матеріалів та обладнання, розуміння важливості цих змін для майбутніх поколінь дадуть можливість зберегти екологію та суттєво підвищити рівень життя.

Новітні потреби передбачають прийняття сучасних рішень. Важливо активізувати людей до якнайшвидшого впровадження усіх можливих заходів, а також сприяти підвищенню рівня екологічної свідомості, а відтак – і підвищенню рівня енергоефективності України загалом», – наголосила під час виступу місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталя Висіканець.

Семінар складався з трьох блоків. Перший блок передбачав обговорення проблеми функціонування ОСББ, залучення фінансування та підтримки при впровадженні енергоефективних заходів. Вікторія Погорєлова з Проекту USAID «Муніципальна енергетичні реформа в Україні» розповіла учасникам про кроки прийняття рішення співвласниками багатоквартирних будинків, а також про існуючі шляхи та можливості залучення фінансування для здійснення енергоефективних заходів.

Представники банків ділилися інформацією щодо умов кредитування та кількості вже наданих кредитів. Вони наголосили на заходах, на які спрямовані кредитні кошти, та на документах, необхідних для отримання позики.

У другому блоці йшлося про існуючі технології впровадження енергоощадних заходів. Учасники обговорили, яке технічне рішення здатне забезпечити надійний результат. У третьому блоці були представлені найкращі практики у сфері виконання енергоефективних заходів та особливості підтримки реалізації Угоди Мерів.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини