Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:26:11

Громади області отримали чималу партію шкільних автобусів

23.08.2016   10:20Агенцiя

22 серпня центральну площу Чернігова заполонили шеренги яскраво жовтих «Еталонів» та усміхнених дітей – навчальні заклади області отримували новенькі шкільні автобуси. Учнівсько-педагогічні делегації 27-и шкіл та гімназій, які прибули на захід хто як, – додому поїдуть уже з комфортом та безпечно.

Урочиста церемонія вручення ключів від шкільних автобусів учнівським та педагогічним колективам загальноосвітніх навчальних закладів області відбулася за участі голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча, голови обласної ради Ігоря Вдовенка, Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка, начальника управління освіти і науки області Миколи Конопацького, а також Юрія Завалевського – в. о. директора державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», учасників обласної серпневої конференції педагогічних працівників та представників учнівських колективів.

Голова Чернігівської облдержадміністрації у своєму звернення до присутніх привітав усіх з наближенням річниці незалежності України та побажав відзначати це свято з кожним роком іще більшою кількістю позитивних конструктивних заходів на кшталт сьогоднішнього.

По завершенні заходу Валерій Куліч прокоментував подію представникам місцевих ЗМІ та відповів на їхні питання: «Моєю принциповою позицією при закупівлі шкільних автобусів є надання пріоритету місцевому виробнику. Тому я вдячний керівництву нашого автозаводу, яке у свою чергу також пішло назустріч і створило найбільш сприятливі конкурентні умови. І от спільними зусиллями вдалося закупити 27 автобусів чернігівського виробництва, які є дійсно добрим продуктом – відчутно кращими за ті самі російські «ПАЗики», купівлю яких узагалі не вбачаю за можливе. Ми пишаємося, що у нас є такі автобуси, і є що купувати своє місцеве. Крім того, місцевий виробник як ніхто інший зможе забезпечити якісне і оперативне гарантійне та сервісне обслуговування».

Також голова ОДА роз’яснив, що всього з початку року навчальним закладам Чернігівщини вже передано 33 «Еталони»: 6 із них придбано за кошти Державного бюджету, а ці 27 – на умовах співфінансування 50/50 від держави і від громад області. Є й перспектива того, що до кінця року буде закуплено ще декілька одиниць техніки, і таким чином протягом лише одного року буде забезпечено майже половину від загальної потреби області у нових шкільних автобусах.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.