Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:44:47

Як співпрацювати з народним депутатом на окрузі?

04.07.2016   12:07Агенцiя

У Чернігові відбувся тренінг «Депутати під контролем громадян: як співпрацювати з народним депутатом для вирішення проблем округу та оцінювати внесок у їх вирішення?»

Організатором заходу виступила фундація «Відкрите суспільство». Тренінг проводився в рамках проекту «Громадський моніторинг виділення фондів для округу» за Програмою USAID «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво».

Навчання було спрямоване на налагодження ефективної співпраці громадянського суспільства на виборчих округах із народними депутатами, які обрані мажоритарно або закріплені, як «списочники», за виборчим округом від фракції Верховної Ради України.

З учасниками тренінгу протягом двох днів спілкувались Сергій Панцир – керівник Центру соціального партнерства та лобіювання НаУКМА, Леся Шевченко – президент Фундації «Відкрите суспільство», Іван Сікора – керівник проекту.

Апробацію проходила нова методика оцінки внеску народного депутата у вирішення проблем округу. Розглянуто також питання основ фінансово-бюджетного аналізу національної, регіональної та місцевої політики. Крім того, учасники заходу ознайомилися із документами, які регулюють регіональний та місцевий розвиток.

Матеріали тренінгу у друкованому вигляді представлені в кабінеті місцевого самоврядування виконавчого апарату обласної ради.

Нова методика оцінки діяльності народного депутата в окрузі згодом буде розміщення на сайті обласної ради, аби користувачі мали змогу самостійно оцінити реальний вклад народних обранців у вирішення проблем наших виборчих округів.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини