Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 10:10:24

Термомодернізація з компенсацією коштів: можливості в Чернігові

10.06.2016   07:57

Попередити перетворення власного житла в «пожирача коштів» можна за допомогою методів енергозбереження та завдяки запровадженню термомодернізації.

Як це робити, розглядали на семінарі «Відповідальність власників – можливості заощадження» 8 червня в Чернігівському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти імені К. Д. Ушинського. Захід провела Громадянська мережа ОПОРА.

Вчителі фізичної культури з Чернігівської області хотіли дізнатися більше про можливості, які наявні в Чернігові, та відвідали семінар, аби в подальшому покращувати умови власного життя та навчити енергоефективності учнів.

«Віднедавна заходи з термомодернізації будинків, де створені об’єднання співвласників, можна реалізувати за допомогою місцевої програми підтримки на умовах спів фінансування. Відтак, кошти на енергоефективні заходи складатимуться з коштів міського бюджету – 80% від загальної вартості робіт, і не менше 20% – з власних та залучених коштів ОСББ (ЖБК). Це передбачено міською програмою підтримки ОСББ та ЖБК, тож всі бажаючі можуть звернутися до органів місцевої влади, якщо хочуть отримати фінансову підтримку», – роз’яснює місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА, Наталя Висіканець.

Програма сприяння створення та підтримки ОСББ передбачає допомогу жителям, зокрема надання коштів для розробки технічної документації та сприяння у проведенні енергоефективних заходів в багатоквартирних будинках. На реалізацію заходів у програмі виділено 25 млн 580 тис. грн з місцевого бюджету.

Окрім місцевої програми, всі мешканці багатоквартирних будинків з ОСББ мають змогу скористатися державною програмою підтримки заходів з енергоефективності. Вона передбачає компенсацію 40% кредитних коштів, витрачених жителями.

Для детальнішого вивчення обговорених питань, учасники отримали інформаційні постери про особливості збереження тепла в приміщеннях, підготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.