Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:10:46

Відбулась VІІІ Міжнародна науково-практична конференція "Основні напрями стратегії прориву регіонального розвитку"

27.04.2016   09:21Агенцiя

26 квітня в приміщенні Чернігівського інституту ім. Героїв Крут Приватного акціонерного товариства «Вищий навчальний заклад «Міжрегіональної Академії управління персоналом» вже традиційно відбулась VІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Основні напрями стратегії прориву регіонального розвитку».

У її роботі взяли участь викладачі вищих навчальних закладів міста Чернігова і Києва, науковці науково-дослідних установ, аспіранти, докторанти, слухачі магістратури, студенти, представники органів державного і місцевого самоврядування, громадських організацій, підприємств, зарубіжні наукові фахівці.
 
Із вступним словом до учасників наукового заходу звернувся директор Чернігівського інституту МАУП - кандидат економічних наук, доцент Мурашко Микола Іванович. Він розкрив основні напрямки роботи учасників конференції, вказав на важливість питань, що винесені на обговорення, та побажав усім плідної роботи.

Виступи учасників були згруповані за трьома напрямами, а саме:

- Секція І. «Моделювання стратегічних змін регіонального розвитку: синергія та довгостроковий успіх». З даної тематики були запропоновані наступні виступи:
1. Створюючи майбутнє, успішно впроваджуйте бізнес-ідеї. - Клаус Шефер, доктор-інженер технічних наук, професор Технічного рурського університету Бохума, віце-президент концерну «Оерлікон-Бармаг». Клаус Шефер розповів про особливості діяльності компанії Oerlikon Group, продукцію та бізнес-моделі, менеджмент інновацій та інжиніринг по створенню вартості. Інновація – це не випадковість, це концепція розвитку, стратегія і менеджмент.
2. Стратегії регіонального управління підприємствами державного сектору економіки. - Петраков Ярослав Валерійович, кандидат економічних наук, доцент кафедри бухгалтерського обліку, оподаткування і аудиту ЧНТУ. Доповідач звернув увагу присутніх на проблеми регіонального управління підприємствами державного сектору економіки.
3. Закріплення кадрів і мотивація персоналу при складній сфері діяльності на прикладі надання інжинірингових послуг. - Дітмар Єнке, виконуючий директор ВВ Engineering GmbH, який зазначив, що проблемі адаптації та навчанню проектантів в Германії приділяється велика увага, оскільки лише кваліфікований персонал спроможний успішно виконувати поставлені перед ним завдання. На прикладі надання інжинірингових послуг ВВ Engineering GmbH він розкрив методи закріплення кадрів та мотивації персоналу.
4. Специфіка сучасного етапу транснаціоналізації економіки України. - Гонта Олена Іванівна, доктор економічних наук, професор, директор Навчально-наукового інституту економіки ЧНТУ. В умовах глобалізації та входження України  до Євросоюзу транснаціоналізація економіки нашої країни є складним і довготривалим процесом, головною метою якого є створення умов для розвитку нашої країни як учасника світової економіки. Було розглянуто проблеми цього надскладного процесу для України та шляхи їх вирішення.

- Секція ІІ. «Організаційно-правові аспекти модернізації управління регіонального розвитку». У цьому напрямку була представлена доповідь «Досудова пробація як напрямок забезпечення кримінально-процесуальної діяльності» Звенигородського Олександра Михайловича, кандидата юридичних наук, доцента кафедри кримінального, кримінально-виконавчого права та кримінології Академії державної пенітенціарної служби. Він зупинився, зокрема, на проблемах законодавства щодо досудової пробації в рамках реформи судової системи України, без проведення якої також неможливий подальший успішний розвиток нашої держави.

- Секція ІІІ. «Проблеми розвитку соціально-гуманітарної сфери регіону». За даним напрямом учасникам конференції було запропоновано доповідь Євменчук Оксани Віталіївни, кандидата історичних наук, доцента МАУП, м. Київ, на тему: «Регіональні аспекти побудови громадянського суспільства в Україні». Доповідач звернула увагу присутніх на проблематику регіонального управління і запропонувала ряд напрямків для їх розв’язання.

Із заключним словом виступив директор Чернігівського інституту МАУП Мурашко Микола Іванович. Він подякував усіх присутніх за цікавий діалог, що склався між учасниками конференції. Головний підсумок роботи конференції – це те, що сьогодні були розглянуті надважливі питання стратегічного економічного розвитку України, які дозволять зробити прорив в економіці країни. Потрібно розуміти, в якому напрямку має рухатись Україна як учасник світових економічних процесів, які реформи мають відбутися в політичному, адміністративному та економічному житті нашої держави.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини