Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:31:44

Соціальні педагоги дізналися про методи економії на комуналці

22.04.2016   12:54Агенцiя

Перетворити власний будинок в об’єкт економії можна, використовуючи доступні інструменти.

Про них 21 квітня в Чернігівському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського під час семінару «ОСББ як інструмент підвищення енергоефективності для багатоквартирних будинків» розповіли представники Громадянської мережі ОПОРА.

Вчителі, педагоги-організатори, керівники гуртків та соціальні педагоги відвідали семінар, аби в подальшому покращувати умови власного житла та вчити енергоефективності учнів.

«ОСББ надає жителям багатоквартирних будинків безліч можливостей, в тому числі для проведення заходів з термомодернізації. Так, будинки з ОСББ можуть скористатися програмою державної підтримки населення, яка передбачає відшкодування суми кредиту на енергоефективні заходи.

На придбання енергоефективних матеріалів та обладнання держава компенсує для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та ЖБК 40% кредитних коштів», – роз’яснює місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталя Висіканець.

Скористатися програмою не важко, необхідно визначитися з енергоефективними заходами та підготувати всі потрібні документи. З програмою співпрацюють три банки: Ощадбанк, Укргазбанк та Укрексімбанк. Скористатися програмою можуть і власники індивідуальних будинків. Так, наприклад, при купівлі «негазових» котлів компенсація складатиме 20%, а на придбання енергоматеріалів та обладнання – 30% частини суми кредиту.

В результаті, якщо, наприклад, проводити утеплення фасаду, можна не тільки отримати вищу температуру у приміщенні, а й майже вдвічі скоротити витрати на тепло. При цьому важливо звертати увагу на правильність проведення процедур з термомодернізації. Відтак, неправильне за технічними нормами, «клаптикове» утеплення може нанести шкоду конструкціям і служити не довго. А повне утеплення фасаду будинку унеможливить утворення плісняви або інші руйнації стін будинку. Тобто енергоефективні заходи, за умови їх правильної реалізації, здатні знизити суми у ваших платіжках, оскільки суттєво зекономлять ресурси.

Для детальнішого вивчення обговорених питань учасники отримали інформаційні постери про особливості збереження тепла в приміщеннях, а також щодо альтернативної енергетики, підготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини