Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:43:15

"Зірка профтехосвіти" вперше зійшла на Чернігівщині. ФОТО

15.04.2016   11:10Агенцiя

13 квітня на базі Чернігівського професійного ліцею побуту відбувся фінал обласного конкурсу педагогічної майстерності викладачів загальноосвітньої та професійної підготовки «Зірка профтехосвіти».

Конкурс тривав із листопада 2015 року і проходив у три етапи: перший – у навчальних закладах, другий – відбірковий, під час якого оцінювались творчі напрацювання його учасників, і третій – фінальний, що перетворився на справжнє свято в системі профтехосвіти Чернігівщини.

У фіналі за рішенням журі взяли участь 10 викладачів. Він поєднав молодий ентузіазм і  набутий роками досвід, бо його учасниками стали як старші викладачі та викладачі-методисти, так і викладачі з педагогічним стажем лише в кілька років. На святі були присутні начальник управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації Микола Конопацький і заступник голови Чернігівської міської ради  Ольга Хоніч, які привітали учасників фіналу та побажали їм перемоги в конкурсі.

Фіналісти рекламували свою спеціальність у конкурсі «Мій предмет – моя гордість», змагались за звання найрозумнішого, відповідаючи на запитання з педагогіки, методики навчання, історії української освіти та загальної ерудиції, демонстрували свої вміння у талант-шоу «Моє дозвілля».

У виступах конкурсантів переплітались професіоналізм і гумор, висока ерудиція і неабиякі вокальні, хореографічні та поетичні здібності. Як з’ясувалось, учасники фіналу не лише талановиті педагоги, а й обдаровані, творчі особистості, які здійснюючи навчальну діяльність, знаходять час і для своїх захоплень.

Яскравими були виступи Наталії Койдан, викладача англійської  мови Ніжинського професійного аграрного ліцею, та Романа Сидоренка, викладача спецпредметів Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування. Цікаво рекламували свій предмет викладачі профпідготовки Марина Білоусова (Чернігівський центр професійно-технічної освіти), Вікторія Демченко (Щорське вище професійне училище лісового господарства), загальноосвітніх предметів – Ольга Скрипець, викладач правознавства Ніжинського професійного ліцею побуту і сервісу, Вікторія Наровлянська, викладач зарубіжної літератури Чернігівського вищого професійного училища, Анжела Чехова, викладач англійської мови Чернігівського професійного будівельного ліцею, Лариса Лоханська, викладач української мови та літератури Чернігівського професійного ліцею побуту.

Приємно несподіваним як для спеціаліста кухарської справи  виявилось захоплення фотошопом викладача Сосницького професійного аграрного ліцею Олега Дударенка, а також широке коло захоплень викладача фізики Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту Олександра Хорця.

Конкурсанти отримали  відзнаки за вісьмома номінаціями.  Переможцем заключного туру було визнано Романа Сидоренка, глядацьку симпатію завоювала Лариса Лоханська, а найвище звання – «Зірка профтехосвіти» – Вікторія Наровлянська, яка отримала пам’ятний знак – Золоту Зірку, виготовлену флористами Чернігівського професійного ліцею побуту, та торт-книгу від кухарів Щорського вищого професійного училища лісового господарства. За рішенням обласної Ради асоціації працівників профтехосвіти підготовлено подання до ВАПП про нагородження Вікторії Наровлянської почесним знаком «За особливий вклад у розвиток професійно-технічної освіти»

Конкурсну програму супроводжували музичні та вокально-хореографічні виступи гуртківців професійно-технічних навчальних закладів м. Чернігова та керівники гуртків Роман Ковальов і В’ячеслав Маховка.

Ми вітаємо сузір’я 10 кращих викладачів професійно-технічних навчальних закладів області, всіх переможців у номінаціях і переможця в конкурсі «Зірка профтехосвіти»!

Як відомо, перемоги досягає той, хто її прагне, тож нехай отримані конкурсантами перемоги стануть потужним стимулом для підкорення ними нових творчих вершин!

Інформаційний відділ НМЦ ПТО у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини