Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:42:10

Навчання новообраних голів територіальних громад

12.04.2016   09:21Агенцiя

В рамках проекту «Організація роботи голови територіальної громади» з 11 по 13 квітня в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів проходить семінар для новообраних голів територіальних громад Чернігівщини.

Відкрив його директор Центру Володимир Бойко. Навчання організовано за підтримки Фонду Ганса Зайделя (ФРН, Баварія) на виконання протоколу намірів між облдержадміністрацією, обласною радою та зазначеним фондом.

Під час семінару висвітлюватимуться юридичні аспекти об’єднання територіальних громад; питання розвитку сільськогосподарських територій, ресурсної бази органів місцевого самоврядування; співробітництва з європейськими інституціями, міжнародними фінансовими та донорськими організаціями та залучення інвестицій.

Програмою cемінару заплановані зустрічі з учасниками попередніх проектів фонду Ганса Зайделя – Горбівським сільським головою Оксаною Трикашною та Ріпкинським селищним головою Сергієм Гарусом. Вони поділяться досвідом зі своїми вперше обраними колегами.

13 квітня голови візьмуть участь у дискусії на тему «Реформування місцевого самоврядування та перспективи вдосконалення адміністративно-територіального устрою». Висвітлюватимуться перебіг та перспективи реалізації реформи територіального устрою та місцевого самоврядування в Україні; законодавче забезпечення реформ; правові та просторові аспекти утворення та функціонування об`єднаних територіальних громад та особливості бюджетної децентралізації.

Подальше спілкування стосуватиметься блоку питань земельного законодавства: розробки та застосування Планів земельно-господарського устрою населених пунктів; нововведень в земельному та природоохоронному законодавстві щодо регулювання земельних відносин та адміністрування землекористування територіальних громад; порядку формування земель комунальної власності в проектах землеустрою та реєстрації в державному земельному кадастрі; обліку земель, земельних ділянок та ідентифікації прав на них як базової основи фінансової стійкості територіальної громади.

Також увага керівників місцевого самоврядування звертатиметься на засади енергозбереження та використання альтернативних джерел енергії; формування та використання фондів охорони навколишнього природного середовища. Серед інших тем – зміни в оплаті праці та регулюванні трудових відносин; повноваження виконавчих комітетів сільських та селищних рад у сфері захисту прав дитини; засади електронного врядування.

По завершенню навчання його учасники презентуватимуть результати власних напрацювань, пройдуть комп’ютерне тестування та отримають свідоцтва про підвищення кваліфікації.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини