Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:28:55

Професійна державна служба має бути максимально поза політикою і будуватися за європейськими стандартами

02.04.2016   11:55

Для державних службовців місцевих органів державної виконавчої влади, посадових осіб органів місцевого самоврядування Варвинського району проведено виїзний семінар-тренінг на тему: «Основні засади реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування».

У відкритті та роботі семінару-тренінгу взяв участь Філоненко Олександр Іванович – керівник апарату Варвинської районної державної адміністрації, який акцентував увагу на тому, що новий Закону України «Про державну службу» за один день не може зробити країну багатою, державу – ефективною, а громадянина – задоволеним. Однак принципи, закладені в основу цього закону, – деполітизація державної служби, її чітка керованість, справедлива система оцінювання праці чиновника і запобігання конфлікту інтересів – дають підстави говорити про перший крок Української держави до суттєвого поліпшення власної ефективності управління.

Під час розгляду основних аспектів Закону України «Про державну службу» від 10 грудня 2015 р. №889,  Підгайний Петро Михайлович – заступник директора  Центру, у своєму виступі зазначив, що із впровадженням цього закону в України з’являться цілком конкретні шанси створити по-справжньому професійний, політично нейтральний і стабільний державний апарат. Стане можливим знов зробити професію державного службовця престижною, вивести на новий рівень якість послуг, що надаються державою громадянам, бізнесу і самим політикам, а також повернути довіру громадян до своєї держави. Адже саме від розуміння та компетенції державного службовця і залежить великою мірою, наскільки швидко буде реалізовано наші шанси на нове, європейське, майбутнє.

Учасники семінару ознайомилися із затвердженим 25 березня ц.р. Кабінетом Міністрів України першим пакетом нормативно-правових актів, необхідних для впровадження з 1 травня ц.р. нової редакції Закону України «Про державну службу», серед них, зокрема, три проекти законів та ряд постанов, якими затверджено Порядок проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, Положення про комісію з питань вищого корпусу державної служби, Порядок обчислення стажу державної служби та Порядок відкликання державного службовця із щорічної відпустки тощо.

У рамках цього навчання Степанов Павло Анатолійович – начальник відділу ресурсного забезпечення розвитку територій та з питань державного сектору економіки Департаменту економічного розвитку обласної державної адміністрації розповів учасникам семінару, розпорядникам бюджетних коштів про новації та проблемні питання у сфері державних закупівель, а також про сутність та механізми проведення електронних державних закупівель.

Так, зокрема, він зупинився на тому, що відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі»” пропонується регулювати закупівлі, що здійснюються від 50 тис. гривень до порогів застосування процедур закупівель, що сприятиме прозорості використання бюджетних коштів. Також говорив, що запровадження системи електронних закупівель та електронної системи оскарження підвищить рівень конкуренції у сфері державних закупівель та знизить рівень корупції. Акцентував увагу присутніх на тому, що переведення процедур закупівлі в електронний формат забезпечить швидкий обмін документами та інформацією, розкриття всіх пропозицій учасників після завершення аукціону у відкритих торгах, створить модель електронних закупівель за участю держави та приватного бізнесу тощо.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини