Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 20:02:59

Правові та практичні аспекти державних закупівель в Україні

16.03.2016   09:11Агенцiя

Навчання з питань проведення державних закупівель проходить в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 15 по 18 березня.

Фахівці, відповідальні за проведення державних закупівель, розглянуть складові системи функціонування державних закупівель в Україні; основні положення ЗУ «Про здійснення державних закупівель»; повноваження, функції та склад комітету з конкурсних торгів; організацію, проведення відкритих та двоступеневих торгів.

Увага присутніх звертатиметься на теоретичні та практичні аспекти електронних закупівель (система електронних державних закупівель ProZorro); проведення закупівель за рамковими угодами (укладання рамкових угод; порядок визначення генеральних замовників; перелік товарів та послуг, що можуть закуповуватися за рамковими угодами).

Спеціалісти опрацьовуватимуть засади планування закупівель (визначення потреби; визначення очікуваної вартості закупівлі; формування річного плану закупівель та додатку до нього; порядок внесення змін до нього); ознайомляться з новим порядком визначення предмета закупівлі для товарів і послуг, для робіт та окремих його частин. Далі розглядатиметься порядок оприлюднення інформації щодо закупівель (офіційний веб-портал «Державні закупівлі»); проведення запиту цінових пропозицій, попередньої кваліфікації учасників та застосування переговорної процедури закупівлі.

Слухачі дізнаються про порядок підготовки документації конкурсних торгів; розкриття, оцінки та порівняння пропозицій конкурсних торгів; розглянуть специфіку укладання договорів на закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти; порядок подання звітності щодо здійснення державних закупівель; засади відповідальності за порушення законодавства у сфері закупівель та типові порушення під час проведення процедур державних закупівель.

Під час практичних занять учасники семінару опрацьовуватимуть процедуру закупівлі товарів, робіт чи послуг, що включає вибір предмета закупівлі та процедури закупівлі; підготовку оголошення про проведення процедури; опрацювання порядку проведення процедури закупівлі та складання звіту про результати проведення процедури.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.