Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:54:20

Програма освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини "Демократична школа" у Ніжині

12.03.2016   12:41

Програма реалізується Європейським Центром ім. Вергеланда у співпраці з Міністерством освіти і науки України та Радою Європи за підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Норвегії для впровадження системних реформ у сфері середньої освіти та відповідає Плану дій Ради Європи для України на 2016-2018 роки.

Ще на початку грудня на сайті « Освіта ua»було розміщено оголошення- заявка для участі, яке я електронною почтою направила до загальноосвітніх навчальних закладів. Відгукнулася на запрошення до участі Ніжинська ЗОШ І-ІІІст.№ 17. 

Так була сформована команда (за умовами Програми) у складі: представника органу місцевого самоврядування Пономаренко Н.О., директора - Власенко Т.Ф, вчителя Смелянської О.В., члена батьківської громадськості Власенко Л.В.

20 січня із приємністю отримали інформацію про те, що із 250 бажаючих команда з Ніжина пройшла конкурсний відбір Програми "Демократична школа".

1 березня У МОНУ відбулося  відкриття початку дії Програми, учасником якого була директор ЗОШ І-ІІІст№17 Власенко Т.Ф.

У повному складі команда  взяла участь у тренінгу з демократичного розвитку школи із 06 по 11 березня в Києві. А  далі   величезна, але цікава робота по створенню проектів та їх реалізації, співпраця із національними координаторами Програми, цікавими особистостями, вивчення кращого досвіду європейських країн з культури демократії в школах, розробка, апробація та оцінка її моделей.

Перший приїзд тренерів у ЗОШ І-ІІІст № 17 запланований на 31 березня – 1 квітня 2016 року.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.