Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:44:38

Замерзлі діти: школи "відрізали від газу". ВІДЕО

11.02.2016   14:27Агенцiя

В області посеред зими відрізали від газопостачання вісім шкіл та ясла.

Газопостачальна компанія пояснює це тим, що навчальні заклади не уклали нових угод із постачальниками, як того вимагає новий закон про ринок газу, пише Depo.Суми.

У класах 14 градусів, при необхідному температурному режимі 18. Діти проводять у верхньому одязі по сім уроків.

В одній з будівель відключених шкіл знаходяться також дитячі ясла. Малеча спить одягнена та під двома ковдрами. Вихователі намагаються зігріти діток за допомогою електрообігрівача.

Відтак, діти з "холодних" шкіл від завтра йдуть на вимушені канікули. Скількі триватиме перерва у навчанні невідомо.

Голова місцевої адміністрації каже, що в районі газом опалюють три навчальні заклади. Через те, що не відбувся тендер, вентилі перекрили усім. Для торгів просто немає достатньої кількості бажаючих постачати блакитне паливо до шкіл.

"Перший тендер, який був у нас на початок січня не відбувся, бо був лише один учасник, і той з Черкас. Чернігівці не подавали документів взагалі. Другий тендер – у нас відкриття пропозицій буде 15 лютого. На сьогоднішній момент, наскільки я знаю, у нас пропозицій взагалі ніяких нема", - каже голова Семенівської райдержадміністрації Сергій Деденко.

Керівник каже, раніше блакитне паливо для шкіл постачав "Чернігівгаз", компанія монополіст. Від початку року в Україні діє газовий ринок. Державні установи мають обирати газотрейдера на вигідних умовах. Та конкуренція тільки додала проблем.

А поки чиновники шукають виходу зі становища, без газового опалення лишилося вісім шкіл у двох районах Чернігівщини. В Семенівському районі за тиждень має відбутися другий етап тендеру. Якщо й тоді не буде заявок від двох різних газопостачальників, торги знову не відбудуться. В такому разі голова адміністрації запевняє, він особисто зірве пломби і увімкне опалення у школах. Готовий за це взяти відповідальність і навіть потрапити під суд, йдеться у сюжеті СТБ.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.