Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:23:38

Поліція навчала підлітків уникати насильства

27.11.2015   08:21

Представники Управління превентивної діяльності поліції провели інтерактивний урок для вихованців Чернігівського центру соціально-психологічної реабілітації дітей, роз'яснивши види насильства та способи протидії йому.

Цей навчально-виховний заклад був не випадково обраний для проведення уроку саме з тематики насильства, в тому числі родинного. В Чернігівському центрі соціально-психологічної реабілітації утримуються діти переважно з неблагополучних сімей.

Багатьом з них самим довелося у минулому відчути на собі прояви насильства, а подекуди - й виступати в ролі агресорів. Тож для цієї категорії юних громадян життєво важливі знання як щодо способів реагування на насильство у відношенні них, так і щодо вміння утримуватися від агресивної поведінки та передбачати її можливі правові наслідки.

До участі в уроці були запрошені підлітки різного віку, від 11 до 17 років. Слухачі виховного заходу, насамперед, за підтримки тренера з поліції визначили основні види насильства (фізичне, психологічне, економічне та сексуальне) та розглянули на прикладах, чим вони відрізняються. Також вони відразу усвідомили, що два чи й більше видів насильства можуть поєднуватися в одній агресивній дії.

Діти із задоволенням продемонстрували свої знання стосовно того, куди слід звертатися по допомогу в разі вчинення насильства. Причому першою серед названих кожним фігурувала саме поліція. Вона здатна і зупинити агресора, і притягти його до відповідальності, - пояснили підлітки. На цьому етапі уроку співрозмовники обговорили види відповідальності за насильницькі дії, застосувавши нові знання при розборі уявних життєвих ситуацій.

Підсумком заняття стала гра під умовною назвою «Відро для сміття», покликана нейтралізувати негативний попередній досвід учасників. Кожному з підлітків тренер-поліцейський запропонувала перерахувати на спеціально розданих аркушах паперу образи, завдані їм будь-коли і які їх досі гнітять. Папірці із гіркими словами належало ритуально знищити, зім'явши або розірвавши на дрібні шматки, та викинути у кошик для сміття.

Як зазначила практичний психолог реабілітаційного центру Олена Данилець, досвід спілкування з підлітками на подібні, важливі для них теми переконує, що вони й цього разу все добре почули, побачили і як слід засвоїли. Тож є надія, що здобуті на цьому уроці знання стануть їм у нагоді у подальшому житті та втримають від хибних кроків.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини