Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 02:33:36

Про перспективи енергоефективності дізнались в Чернігові

18.11.2015   08:55Агенцiя

Як використовувати енергоефективність, щоб покращити життя собі та навіть сусідам, вже знають в Чернігівському районному центрі зайнятості після інтерактивної зустрічі 16 листопада.

У заході взяли участь близько 20 осіб, що перебувають на обліку в центрі та яких цікавить питання створення ОСББ та переваг, які вони отримають.

Причини втрати тепла в оселі та правила утеплення роз’яснювала учасникам заходу модератор тренінгу – місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталія Висіканець.

«Ми звертаємо увагу на проведення інформаційних зустрічей в центрах зайнятості для поширення знань про програми підтримки енергоефективності, які надає держава для громадян. Окрім цього, жвавий інтерес до цієї тем з боку тимчасово безробітних дає широкі можливості для самозайнятості саме в сегменті енергоефективності.
Це й надання послуг, і, можливо, розробка та впровадження енергоефективних заходів. Тому наше завдання – якомога активніше доносити актуальну інформацію до споживача, та залучати громадськість до вирішення питань енергоефективності на рівні свого помешкання та міста», – наголошує представниця ОПОРИ.

Під час зустрічі також з’ясували, навіщо потрібно ОСББ та якими засобами можна поступово покращити будинок, в якому живеш, і як при цьому зекономити. Навіть якщо немає коштів, можна провести термомодернізацію оселі за допомогою фінансової підтримки держави у вигляді компенсацій по кредитам для ОСББ.

«Присутні були задоволені проведеним семінаром та інформацією, яку вони отримали. Насамперед нові відомості будуть корисними для людей, які проживають у багатоквартирних будинках. У нас люди переважно з села, і в них мало інформації. Тому нові знання є дуже цінними, вони будуть ділитися з іншими. Тут вони дізнаються набагато більше, ніж вдома, тому що наразі без роботи й у них обмежене спілкування», – прокоментувала провідний фахівець профорієнтації Чернігівського районного центру зайнятості Тетяна Кличан.

Від Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» всі зацікавлені отримали додаткову інформацію у вигляді інформаційних постерів та практичних посібників, які містять поради щодо підвищення енергоефективності у своїй оселі.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.