Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:55:54

У 2016-му ЗНО триватиме з 5 травня до 10 липня

11.11.2015   14:39Агенцiя

Про особливості проведення зовнішнього незалежного оцінювання знань цьогорічних випускників йшлося на черговому засіданні прес-клубу «Ділове слово».

Директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світлана Сакаєва повідомила, що Міністерством освіти та науки України 5 листопада затверджено календарний план проведення ЗНО.

Відповідно до цього плану, перший і чи не найважливіший зріз знань – ЗНО з української мови – здійснюватиметься 5 травня. Його вага підсилюється тим, що тільки набравши хоча б мінімум (сто) балів випускник може бути допущений до наступного тестування (щоправда, це не стосується обов’язкового випробування з математики чи історії).

Обов’язковим для випускників цього навчального року стане ще одне тестування: на вибір пропонується математика чи історія України. Тестування з математики проведуть 11 травня, з історії – 13-го. Випускник має право обрати одну з цих дисциплін незалежно від профілю навчального закладу чи класу.

За результатами цих тестувань випускник отримає дві оцінки: ДПА за 12-бальною шкалою та ЗНО за 200-бальною. Дворівневих тестів цьогоріч не використовуватимуть. Реєструватимуть учасників ЗНО з 1 лютого до 18 березня 2016 року.

Особи, які зареєструються для проходження ЗНО, матимуть можливість скласти тести з таких предметів: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, російська мова, французька мова, і обрати не більше чотирьох з них.

Традиційно ознайомитись з процедурою та випробувати свої сили можна буде під час пробного тестування. Реєстрація на нього триватиме з 5 до 30 січня 2016 року. Знання з української мови можна буде перевірити 2 квітня, з решти шкільних наук – 9-го.

У Чернігівській області 5873 випускники загальноосвітніх навчальних закладів (у 2015 році — 6528) складатимуть зовнішнє незалежне оцінювання як для отримання атестата про повну загальну середню освіту, так і для вступу до вищих навчальних закладів.

Ще однією новацією для випускників стануть змінені правила вступу до вишів. Адже за новим законом вищі навчальні заклади отримали значно більшу самостійність, тому й умови вступу та навчання в них відтепер різнитимуться ще більше. Тому Світлана Сакаєва порадила майбутнім абітурієнтам обов’язково побувати в обраному навчальному закладі у «день відкритих дверей».

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини