Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:31:04

Мешканці Чернігова можуть стати на крок ближче до Польщі

07.11.2015   16:52Агенцiя

Фундація «ВІКНО НА СХІД» в рамках програми Міністерства Закордонних Справ Республіки Польща «Співпраця в галузі публічної дипломатії 2015» запускає новий проект, покликаний зблизити народи України та Польщі.

За підтримки Уряду Республіки Польща створено першу унікальну безкоштовну інтернет-платформу – www.polskijazyk.pl, за допомогою якої кожен бажаючий може самостійно з чистого аркуша вивчити іноземну мову. Розробка проекту стала відповіддю на збільшення інтересу в нашій країні до польської мови та культури.

Над методичною частиною інтернет-платформи працювали провідні польські філологи. Першими випробувати її можливості в дії зможуть мешканці Чернігова та Чернігівської області.

Вивчення мови починається з азів – курсу для початківців – на рівні А1 і дозволяє закріпити знання на рівні незалежного користувача, тобто В1. Також рівень В1 дає змогу здавати офіційний мовний іспит на отримання сертифікату зі знання мови. Курси розбиті на тематичні розділи з низкою інтерактивних завдань, інфографіки та схем.

На думку авторів проекту, мовна платформа допоможе українцям краще пізнати свою власну мову, а також познайомитися з культурою і мовою наших західних сусідів – Польщі.

Безкоштовне вивчення польської мови можна розпочати вже сьогодні, зареєструвавшись на сайті www.polskijazyk.pl.

Довідка.

Створення безкоштовної он-лайн платформи www.polskijazyk.pl є ініціативою польської Фундації «ВІКНО НА СХІД» в рамках програми Міністерства Закордонних Справ Республіки Польща «Співпраця в галузі публічної дипломатії 2015». Проект покликаний сприяти вивченню польської мови шляхом створення комплексної і безкоштовної Інтернет-платформи по вивченню мови, яка скерована до молодих людей в Україні, що планують навчатися в Польщі. Платформа має на меті промувати навчання в Польщі, а також польську культуру та мову.

Інтернет-платформа дає можливість безкоштовного он-лайн навчання польської мови від рівня А1 до рівня В1, беручи до уваги вимоги, що ставляться при здачі іспиту на отримання Сертифікату з польської мови для іноземців. З метою збільшення ефективності навчання застосовано чимало сучасних і зручних завдань, які дають змогу легко і швидко освоїти подану інформацію. Окрім вивчення мови, користувач курсу буде мати можливість довідатися про історію і культуру сучасної Польщі. Саме тому Інтернет-сайт www.polskijazyk.pl є унікальним інструментом, який надає можливість безкоштовного дистанційного навчання польської мови в режимі он-лайн.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.