Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 22:32:32

Освітяни обговорювали світоглядні орієнтири національно-патріотичного виховання дітей та молоді

02.11.2015   09:49Агенцiя

Складні суспільно-політичні умови, військова агресія на сході України змінили свідомість багатьох громадян та згуртували усіх нас навколо єдиної спільної цілі – відновити цілісність і незалежність рідної землі, взяти на себе відповідальність за розбудову демократичної і правової європейської держави, сприяти єдності української політичної нації та встановленню громадянського миру й злагоди в суспільстві.

Не залишились осторонь доленосних подій у державі та продемонстрували міцну громадянську позицію і учнівські та педагогічні колективи області.

Навчальні заклади Чернігівщини стали справжніми осередками становлення патріотичної свідомості юних громадян України, ініціювали проведення численних патріотичних акцій та заходів.

У червні 2015 року Міністерство освіти і науки України затвердило нову Концепцію національно-патріотичного виховання дітей і молоді. Саме обговоренню основних аспектів виховання юних патріотів України в умовах роботи позашкільних навчальних закладів і був присвячений обласний семінар директорів (методистів) районних Центрів (Будинків) дитячої та юнацької творчості, який відбувся у Чернігівському обласному Палаці дітей та юнацтва 28 жовтня.

Відкрив роботу семінару заступник начальника Управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький.:

- «Сьогодні у позашкільних навчальних закладів є унікальний шанс стати справжніми генераторами інноваційних ідей виховання юних патріотів України».

Заступник начальника Управління освіти і науки також наголошував на активізації діяльності учнівського самоврядування, методичної роботи та широкого висвітлення діяльності ПНЗ області в царині національно-патріотичного виховання підростаючого покоління. Наголосив і на тому, що необхідно докласти максимум зусиль для того, щоб в умовах децентралізації не просто зберегти існуючу мережу ПНЗ області, а й розширити її та охопити якомога більшу кількість дітей корисною гуртковою роботою.

Цього ж дня в обласному Палаці дітей та юнацтва проходила сесія обласної Ради старшокласників на тему «Формування в особистості активної громадянської позиції засобами учнівського самоврядування».

Делегати районних рад старшокласників презентували своїм колегам патріотичні проекти та акції, які юні лідери проводять у власних навчальних закладах. Окрім висвітлення проведення ряду патріотичних і волонтерських акцій, благодійних ярмарків і флешмобів, реалізованих для підтримки військовослужбовців, вимушених переселенців зі сходу України та ветеранів Другої світової війни, діти презентували власні проекти стратегії розвитку рідного краю із шляхами вирішення актуальних проблем.

Дивлячись на ці світлі дитячі обличчя і величезний ентузіазм у палаючих очах, хочеться вірити, що ці юні рішучі патріоти України зможуть втілити у життя усі свої амбітні проекти і забезпечать щасливе і процвітаюче майбутнє нашій Батьківщині.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.