Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 03:02:28

Відбулося чергове заняття навчально-тренінгового центру для працівників дитячих бібліотек області

22.10.2015   10:52Агенцiя

Чергове заняття навчально-тренінгового центру для працівників дитячих бібліотек області, що діє на базі Чернігівської обласної бібліотеки для дітей ім. М.Островського, проводилось нещодавно спільно з Чернігівським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти ім. К. Ушинського (ОІППО) і присвячувалось актуальній і важливій темі – співпраці дитячих і шкільних бібліотек в сучасному інформаційно-освітньому просторі.

В роботі центру взяли участь заступники директорів ЦБС по роботі з дітьми, працівники шкільних бібліотек м.Чернігова та Ріпкинського району. Основні сучасні напрямки співпраці шкільних і дитячих бібліотек Чернігівщини окреслили директор ОДБ ім. М.Островського – Т. Клюй та методист ОІППО ім. К. Ушинського – Л. Бурцева.

Учасники заняття прослухали ділові консультації з елементами тренінгу, навчалися створювати віртуальні книжкові виставки та буктрейлери. Цікавим практичним досвідом поділилися Є. Гнатів (Прилуцька міська бібліотека для дітей) та Л. Карпич (Бахмацька РДБ).

Бібліотекарі області познайомилися з досвідом створення на базі ОДБ ім. М. Островського бізнес-школи «Мільйон – це просто» для учнів м.Чернігова; з новим проектом «Діти й Інтернет»; з умовами VI обласного конкурсу дитячої літературної творчості «Хай весь світ дивують нині діти неньки України».

Сувенірами та цінними подарунками від Чернігівського обласного відділення УБА, Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, та спонсорів були нагороджені переможці II обласного фотоконкурсу «Читають діти…»

Виклики сучасності свідчать – Україна не може бути успішною державою без нового читаючого покоління, а дитячі та шкільні бібліотеки відповідають за надання дітям якісної і безпечної літератури та безпечного Інтернету, засобами книги і читання намагаються на краще змінити світ дитинства.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.