Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:04:33

Рятувальники взяли участь у профорієнтаційному дитячому заході "Місто професій"

05.10.2015   11:19Агенцiя

Третього жовтня у Чернігові обласне Управління ДСНС України взяло участь у профорієнтаційному інтерактивному дитячому заході під назвою «Місто професій», що організований за ініціативи міжнародного ділового журналу «Communiti».

 Його метою є ознайомлення підростаючого покоління з різними професіями, адже їх вибір – дуже важливий крок у житті кожної людини, яка завжди прагне займатись справою за покликанням. Під час заходу співробітники оперативно-рятувальної служби, міліції, служби зайнятості, банкіри, лісокористувачі, продавці, садівники, автослюсарі та представники інших спеціальностей надали дітям можливість спробувати себе в справжній роботі, отримати першу умовну заробітну плату за яку потім можна було купити солодощі та, можливо, визначитись з майбутнім життєвим професійним шляхом.

Неабияку зацікавленість маленьких відвідувачів та їх батьків викликала діяльність Служби порятунку «101», яка презентувала різноманітні свої спеціальності, а саме: пожежник, рятувальник, піротехнік, водолаз, фахівець хімічно-біологічного захисту, психолог, викладач навчально-методичного центру, працівник КП «Пожтехніка». Тут діти мали можливість не лише побачити як працюють фахівці ДСНС та пройти майстер-класи, але й «влаштувались к ним роботу», тобто: спробувати за допомогою пожежного ствола влучити струменем води у ціль, вогнегасником загасити справжнє полум’я, попрацювати зі спецінструментом, приміряти каски, бронежилети, захисні костюми, бойовий одяг, попрацювати з міношукачем, посидіти за кермом оперативно-рятувальної техніки. Крім того, дітям було влаштовано конкурси малюнків та пізнавальні бесіди на тематику безпеки життєдіяльності.  

Пройшовши такі майстер-класи, діти виходили з «Міста професій» щасливими та задоволеними від отриманих вражень. В свою чергу батьки зазначили, що такий захід став гарною можливістю втілити дитячі мрії у життя та зорієнтувати їх на майбутню професію.

 Перший заступник начальника Управління ДСНС України у Чернігівській області Дмитро Бескостий особисто зробив записи у паспортах малечі, яка першою пройшла майстер-класи у рятувальників. З цим він зазначив: «Ми робимо все можливе, аби привернути дитячу увагу до нашої професії, яка поєднує у собі мужніх, фізично розвинених, цілеспрямованих, мудрих і вольових, але при цьому чуйних і небайдужих до чужої біди людей» .

 На завершення, батьки, діти, рятувальники та організатори заходу зійшлися на спільній думці, що такий захід носить не лише пізнавальний, але й профілактичний характер. Знайомлячись з різними професіями, діти навчаються поважати їх, цінувати безпеку й відповідально ставитися до рекомендацій фахівців.

У ДСНС України у Чернігівській області.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.