Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 12:54:22

Рятувальники взяли участь у профорієнтаційному дитячому заході "Місто професій"

05.10.2015   11:19Агенцiя

Третього жовтня у Чернігові обласне Управління ДСНС України взяло участь у профорієнтаційному інтерактивному дитячому заході під назвою «Місто професій», що організований за ініціативи міжнародного ділового журналу «Communiti».

 Його метою є ознайомлення підростаючого покоління з різними професіями, адже їх вибір – дуже важливий крок у житті кожної людини, яка завжди прагне займатись справою за покликанням. Під час заходу співробітники оперативно-рятувальної служби, міліції, служби зайнятості, банкіри, лісокористувачі, продавці, садівники, автослюсарі та представники інших спеціальностей надали дітям можливість спробувати себе в справжній роботі, отримати першу умовну заробітну плату за яку потім можна було купити солодощі та, можливо, визначитись з майбутнім життєвим професійним шляхом.

Неабияку зацікавленість маленьких відвідувачів та їх батьків викликала діяльність Служби порятунку «101», яка презентувала різноманітні свої спеціальності, а саме: пожежник, рятувальник, піротехнік, водолаз, фахівець хімічно-біологічного захисту, психолог, викладач навчально-методичного центру, працівник КП «Пожтехніка». Тут діти мали можливість не лише побачити як працюють фахівці ДСНС та пройти майстер-класи, але й «влаштувались к ним роботу», тобто: спробувати за допомогою пожежного ствола влучити струменем води у ціль, вогнегасником загасити справжнє полум’я, попрацювати зі спецінструментом, приміряти каски, бронежилети, захисні костюми, бойовий одяг, попрацювати з міношукачем, посидіти за кермом оперативно-рятувальної техніки. Крім того, дітям було влаштовано конкурси малюнків та пізнавальні бесіди на тематику безпеки життєдіяльності.  

Пройшовши такі майстер-класи, діти виходили з «Міста професій» щасливими та задоволеними від отриманих вражень. В свою чергу батьки зазначили, що такий захід став гарною можливістю втілити дитячі мрії у життя та зорієнтувати їх на майбутню професію.

 Перший заступник начальника Управління ДСНС України у Чернігівській області Дмитро Бескостий особисто зробив записи у паспортах малечі, яка першою пройшла майстер-класи у рятувальників. З цим він зазначив: «Ми робимо все можливе, аби привернути дитячу увагу до нашої професії, яка поєднує у собі мужніх, фізично розвинених, цілеспрямованих, мудрих і вольових, але при цьому чуйних і небайдужих до чужої біди людей» .

 На завершення, батьки, діти, рятувальники та організатори заходу зійшлися на спільній думці, що такий захід носить не лише пізнавальний, але й профілактичний характер. Знайомлячись з різними професіями, діти навчаються поважати їх, цінувати безпеку й відповідально ставитися до рекомендацій фахівців.

У ДСНС України у Чернігівській області.

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини