Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:28:24

Напрями соціальної підтримки неповнолітніх, які перебувають у конфлікті із законом

25.09.2015   07:09Агенцiя

Одним із видів складних життєвих обставин, в які потрапляє людина, є перебування її або члена родини у конфлікті із законом. Це небажані та надзвичайно складні обставини в житті як для особи, яка порушила закон, так і для членів її сім’ї.

Відомо, що в подальшому засуджена людина опиняється в ситуації нової соціальної реальності. На жаль, не кожному вдається самостійно перебороти складнощі у поверненні до загальноприйнятих норм життя, тому наслідки можуть бути негативними - втрата родинних стосунків, втрата здоров’я внаслідок обраного людиною способу життя та інше.

Підлітки, які перебувають у конфлікті із законом, відносяться до категорії осіб так званої групи ризику. Це обумовлено двома ознаками проблем.

По-перше, це низка негативних соціальних чинників юридичного та матеріального характеру: відсутність, як правило, майна, достатньої освіти, конкурентоспроможної професії, досвіду спілкування і відстоювання своїх прав у численних інстанціях, брак набутих міцних соціальних зв’язків, які б допомогли у вирішенні проблем. По-друге, це відсутність достатнього життєвого досвіду, сформованих соціально-психологічних стереотипів, усталених навичок дотримання загальноприйнятих соціальних норм поведінки. Досить часто більшість цих проблем поєднані в комплексі, що вкрай загострює ситуацію клієнта, зумовлює труднощі легалізації і набуття прийнятного соціального статусу, проблеми у працевлаштуванні, подальшому навчанні, стосунках з оточенням.

Основним очікуваним результатом соціальної роботи з неповнолітніми, які перебувають у конфлікті із законом, має стати набуття прийнятного соціального статусу особистості, формування відчуття психологічного комфорту клієнтів від ведення способу життя, сумісного із загальноприйнятими у суспільстві нормами і правилами.

Цьому сприяє групова профілактична та інформаційна робота з названою категорією дітей.

Чернігівським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з Чернігівським міським відділом кримінально-виконавчої інспекції було проведено просвітницько–профілактичне заняття для неповнолітніх, засуджених до виконання покарань без позбавлення волі, на базі Клініки, дружньої до молоді.

Мета заходу – підвищити рівень знань учасників про небезпеку інфікування хворобами, що передаються статевим шляхом, ВІЛ/СНІД, а також сприяти засвоєнню навичок їх профілактики.

Психолог КДМ Павло Коротков під час заняття навчав дітей налагодженню контакту із соціальним оточенням, а також взаємовідносин із однолітками.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.