Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 11:21:45

У Чернігові пройшли навчання з тактичної медицини

23.09.2015   13:39Агенцiя

На території Чернігівського обласного об’єднаного військового комісаріату пройшов вишкіл з тактичної медицини для військовослужбовців гарнізону.

 На запрошення керівництва військової установи заняття провела чернігівська волонтерка Катерина Дорохіна.

Програма курсу включала всі необхідні компоненти надання медичної   допомоги під час бойових:  зупинка кровотечі, серцево-легенева реанімація, транспортування та евакуація з поля бою, використання медичних препаратів  та інше. Зокрема, навчання базувалось а комплексних програмах НАТО «Combat Medicine» і тривало за протоколами «Червона» зона: «Допомога під обстрілом» (CLS - CombatLifeSaving); «Жовта» зона: «Допомога в зоні укриття» (ТССС - TacticalCombatCasualtyCare) та «Зелена» зона: «Допомога в зоні польового шпиталю, військово-польова медицина» (CombatMedic).

Наприкінці тренінгу отримані навички учасники заняття відпрацьовували на практиці та під  час проведення  "стрес-тесту" в змодельованих умовах.

Волонтерка Катерина Дорохіна розповіла, що цього року вона вже провела понад 70 занять для військовиків, зокрема, досить багато - в зоні антитерористичної операції. Також, Катя збирає та передає солдатам індивідуальні аптечки за стандартами НАТО. Небайдужі люди пересилають Катерині кошти. Потім дівчина закуповує необхідні медикаменти і розкладає їх у спеціальні сумки, які волонтери шиють за спеціальними лекалами.
 
Підполковник Григорій МАЗУР

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини