Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 14:03:44

Конкурс на участь у тренінгу "Вступ до прав людини та місцева демократія"

05.09.2015   10:33Агенцiя

Конкурс на участь у тренінгу «Вступ до прав людини та місцева демократія» для активістів громадянського суспільства Полтавської, Чернігівської та Сумської областей.

Конкурс на участь у тренінгу «Вступ до прав людини та місцева демократія» для активістів громадянського суспільства Полтавської, Чернігівської та Сумської областей.

Боротьба за дотримання прав людини стала рушійною силою для суспільних змін у багатьох країнах світу. Але зміни не можливі без знань та досвіду. Тих, хто прагне змінити країну на краще, навчитися захищати себе та допомагати в цьому іншим, ми запрошуємо пройти конкурс на участь у тренінгу «Вступ до прав людини та місцева демократія» для активістів громадянського суспільства Полтавської, Чернігівської та Сумської областей, яку організовує Громадська організація «МАRТ» за фінансової підтримки ПРООН в Україні.

Громадська організація «МАRТ» розпочала підтримку проектів та ініціатив організацій громадянського суспільства Чернігівської, Полтавської та Сумської областей. Освітній напрямок ГО «МАРТ» має такі компоненти: навчання правам людини, місцева демократія, організаційний розвиток новостворених організацій. Через освітні дії «МАРТ» спонукає до аналізу та виявлення проблемних ситуацій з дотриманням прав людини, сприяє мережуванню організацій для співпраці та обміну досвідом.

Тренінг «Вступ до прав людини та місцева демократія» проводиться в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини»(http://edu.helsinki.org.ua) і має на меті надати учасникам і учасницям компетенції з захисту прав людини та навички планування ефективних дій, спрямованих на системні зміни існуючої ситуації в цій сфері, таким чином підвищуючи потенціал неурядових організацій Полтавської, Сумської та Чернігівської областей.

До участі у конкурсі запрошуються представники громадських організацій Полтавської, Сумської та Чернігівської областей, які мають мотивацію активно діяти у сфері захисту та підтримки прав людини.

Тривалість тренінгу складатиме 3 дні.

Дати проведення: з 9 по 11 жовтня 2015 року.

Місце проведення: Освітній дім прав людини – Чернігів (с. Количівка, провулок Луговий, 1Г).

Учасники тренінгу зможуть:
    отримати основи знань про права людини та механізми їх захисту, про окремі важливі поняття суміжні з правами людини;
    здобути уміння та навички, що є важливими для активних дій спрямованих на підтримку та захист прав людини;
    сформувати власну позицію щодо окремих сучасних суспільних процесів, ґрунтуючись на принципах прав людини;
    налагодити партнерські зв’язки із представниками організацій Сумської, Полтавської та Чернігівської областей.

Претенденти на участь у тренінгу повинні бути готові:
    активно діяти у сфері підтримки та захисту прав людини (ініціювати та проводити акції, кампанії, моніторинги, правові дії тощо);
    відвідувати усі заняття протягом 3-денного тренінгу;
    співпрацювати в команді з іншими учасниками тренінгу.

Організатори забезпечують проживання та харчування учасників тренінгу, витрати на проїзд до місця проведення й у зворотному напрямку (за умови наявності проїзних документів й у межах вартості проїзду рейсовим автобусом або поїздом не вище класу купе, Інтерсіті+ - 2-й клас).

Формування групи учасників відбуватиметься за результатами конкурсного відбору.


Для участі у конкурсі необхідно:

1) Зареєструвати свою кандидатуру на участь у Школі. Для цього необхідно заповнити реєстраційну анкету он-лайн за адресою: http://edu.helsinki.org.ua/zajavka (зверніть увагу: для отримання доступу до форми заявки необхідно спочатку зареєструватися на сайті http://edu.helsinki.org.ua/user/register та дочекатись підтвердження реєстрації вашої кандидатури на вказану вами адресу електронної пошти).

2) Наступним етапом є опрацювання навчальних матеріалів, розміщених на сторінці програми:

    http://edu.helsinki.org.ua/library/philosophy/prava-lyudini-shcho-vkhodit-shcho-ne-vkhodit-do-tsogo-ponyattya
    http://edu.helsinki.org.ua/library/philosophy/vlada-ta-odinitsya
    http://edu.helsinki.org.ua/library/philosophy/vvedennya-v-kontsepts-yu-prav-lyudini
    http://edu.helsinki.org.ua/library/philosophy/mir-progres-prava-lyudini
    http://edu.helsinki.org.ua/library/philosophy/shcho-take-prava-lyudini

3) Після цього потрібно підготувати есе на одну із запропонованих тем (перелік тем можна завантажити за посиланням, яке міститься під цим оголошенням) та надіслати на електрону пошту rozumiemopravaludyny@gmail.com (обов'язково вказуйте тему листа «Конкурсне завдання»).Обсяг есе має складати не більше однієї сторінки формату А4.

Ваша кандидатура вважається зареєстрованою на участь у конкурсі, якщо ви отримали про це повідомлення від організаторів.

Контактна особа:

Денис Мурза - менеджер з дистанційного навчання та комунікації ВОП «Розуміємо права людини», моб. номер: 095-285-1099.

Просимо звернути увагу, що конкурсні документи повинні надійти не пізніше 10:00, 21 вересня 2015 року. Заявки, отримані пізніше зазначеного терміну розглянуті не будуть. Учасники конкурсу будуть повідомлені про його результати до 25 вересня 2015 року.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.