Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:57:55

Партія “Наш край” пропонує дієвий механізм модернізації шкіл

02.09.2015   12:31Агенцiя

Партія “Наш край” пропонує дієвий механізм модернізації шкіл, який сприятиме посиленню соціального захисту вчителів та створення умов для навчання дітям.

Про це заявив один із лідерів партії, міський голова Чернігова Олександр Соколов, повідомляє прес-служба "Нашого краю".

Зі слів Соколова, щоб підвищити зарплату вчителям та відремонтувати школи, від уряду зараз необхідно єдине – не втручатися.

Він вважає, що додати до щомісячного забезпечення педагогів 200 гривень, не вносячи змін до держбюджету, цілком можливо за рахунок ресурсів, які завдяки децентралізації залишаються на місцях.

Соколов також зазначив, що “Наш край” пропонує протягом 2016 року за рахунок коштів, які залишаться на місцях, замінити усі вікна в усіх українських школах на склопакети, що дасть можливість зберегти тепло в приміщеннях взимку та зекономити на опаленні.

Зі слів Соколова, завдяки фінансовій децентралізації у регіонів з'явилася можливість розвивати свій рідний край. Зокрема, Чернігівська міська рада під час чергової сесії вже виділила 31,2 млн грн на виплату індексації зарплат працівникам бюджетної сфери.

Він пояснив, що ці кошти призначені на виплату індексації працівникам освітньої і медичної галузей, соцпрацівникам, а також працівникам фізкультури і спорту, культури.

"Ставити працівників бюджетної сфери на межу виживання – це соромно. Держава має думати про це так само, як думає місто", - заявив керівник обласного центру Чернігівщини.

Але, водночас, зі слів Соколова, в Мінфіні розробляється план, щоб змінити податкове законодавство і залишити вчителів без місцевих надбавок, сказав міський голова Чернігова і закликав урядовців залишити кошти на місцях.
“Наш край” закликає уряд не втручатися та залишити гроші на місцях. Не забирати їх в громад. Бо громади краще знають, що їм потрібно для їхніх шкіл в їхньому селі, вулиці, в районі", - сказав Соколов.

Як відомо, 30 липня в Києві була презентована нова політична сила "Наш край", яка представлятиме інтереси регіонів. Про приєднання до партії вже заявили понад 60 мерів і регіональних лідерів. Процес приєднання триває.


Прес-служба політичної партії «Наш край»

PR

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини