Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:10:14

Завершився відпочинок обдарованої та талановитої молоді Чернігівщини

04.08.2015   15:18Агенцiя

Ось і добіг кінця оздоровчий період в обласній літній школі для обдарованої та талановитої молоді на базі табору «Юний турист».

Кожен із 21 дня другої історико-краєзнавчої та природничої зміни, був сповнений яскравих подій, незабутніх вражень та нових цікавих знайомств. У життя кожного слухача літня школа принесла щось своє особливе і неповторне. Для когось це були нові враження від місць, в яких ніколи не бував раніше, хтось неабияк зацікавився науковою діяльністю, а для декого час в літній школі запам’ятається веселими іграми, конкурсами і приємним спілкуванням з новими друзями.

Саме цими цікавинками з життя у літній школі ділились діти з гостями, які завітали на урочисте закриття табірної зміни. А підтримати дітей цього хвилюючого дня прощання завітали давні друзі літньої школи: завідувач сектору інтернатних закладів, з питань корекційної освіти та реабілітації дітей-інвалідів Інесса Сивуха, директор ПНЗ «Центр дитячого та юнацького туризму і екскурсій» Петро Степовик, директор КЗ «Чернігівська обласна станція юних натуралістів» Людмила Трегубова та методист Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського Наталія Акименко.

Діти щиро дякували всім, хто організував і піклувався про їхній насичений і різнобарвний, як кольори веселки, відпочинок. Натхненно розповідали табірчани про вернісаж пізнавально-розважальних заходів, учасниками якого вони стали цього літа. Адже на талановиту молодь чекали різноманітні інтелектуальні ігри, вечори української пісні та гумору, козацькі забави, інсценізації. Зустрілись діти і з провідними науковцями області, побували на екскурсіях у Чернігові, Ніжині і Батурині та відвідали Чернігівський прикордонний загін. А скільки радості та позитивних емоцій у дітей викликало катання по Десні на човнах класу «Дракон».

Варто відзначити, що останні дні у таборі були дуже насичені. Учасники літньої школи виступили у ролі юних науковців та представили власні історико-краєзнавчі проекти. Діти також взяли участь у квесті «Шукаємо науковий скарб», під час якого побували на 9 тематичних станціях: «Краєзнавча», «Екскурсійна», «Козацька», «Туристична», «Ентомологічна», «Квітковий калейдоскоп», «Тваринне розмаїття», «Заморочки з екобочки» та «Кмітливі натуралісти». Команди, які продемонстрували найкращі результати за підсумками квесту та презентації наукових робіт, відзначені дипломами та подяками. А на завершення на дітей чекав зворушливий і трохи сумний вечір-прощання з друзями та літньою школою.

І хоча відпочинок для цьогорічних слухачів літньої школи завершився, усміхнені обличчя учнів переконливо свідчать про те, що табір «Юний турист» подарував їм не тільки приємний відпочинок, а й радісні спогади про щасливе безтурботне дитинство, сповнене яскравими літніми барвами.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.