Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:21:55

Як чернігівських дітей рятувальники навчали основам безпеки життя

25.07.2015   10:33Агенцiя

Літо – пора канікул та активного відпочинку, коли можна на весь наступний рік набратися сили, здоров’я та енергії.

Величезну роль у цьому питанні приділяється дитячим оздоровчим таборам. Керівництво таборів також надає велику увагу попередженню дитячого травматизму. Це різноманітні конкурси, виставки,  в яких діти охоче приймають участь.

Не пасе задніх у цьому питанні і дитячий оздоровчий табір «Електронік», що в селі Снов'янка Чернігівського району. 23 липня поточного року на його базі під гаслом «Запобігти. Врятувати. Допомогти» вже третій рік поспіль проводиться Всеукраїнська акція за участю Управління ДСНС України у Чернігівській області, навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області,  Управління ДАІ УМВС України в Чернігівській області, Чернігівської обласної рятувально-водолазної служби.

Програма запланованих заходів була дуже різноманітною. Після урочистого відкриття капітанам кожної із шести ліг вихованців були видані «подорожні листи», з якими вони подорожували від одного демонстраційного майданчика до іншого.

Так, в шести куточках табору діяли шість станцій:

         … водолази Чернігівської обласної рятувально-водолазної служби демонстрували своє рятувальне та водолазне спорядження, порятунок «потопельника» та надання йому першої медичної допомоги. Діти самі змогли спробувати себе в ролі рятувальників та переконались на практиці, що порятунок людини на воді це дуже нелегка справа і що відпочинок на морі, річці чи ставку завжди вимагає пильності і не допускає безпечності;

         … піротехнічна група аварійно-рятувального загону Управління ДСНС України у Чернігівській області продемонструвала дітлахам порядок поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів та засобів для їх виявлення. Також діти побачили своїми очима з чим приходиться стикатися справжнім піротехнікам-рятувальникам та оглянули цілий арсенал вибухонебезпечних речовин (міни, гранати, вибухівка тощо), засобів підриву та захисного спорядження;

         … на третій станції вихованці табору ознайомились з обладнанням реанімаційного автомобіля та отримали навички надання першої медичної допомоги при різних життєвих обставинах;

         … представники навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області розгорнули мобільний навчально-консультаційний пункт та ознайомили вихованців з різними небезпеками, які можуть чекати людину в побуті. Були продемонстровані різноманітні прилади та сучасні індивідуальні засоби порятунку під час пожежі;

         … діти з великою зацікавленістю ознайомились зі складом та технічними можливостями пожежного автомобіля. Дітлахи змогли самостійно під керівництвом фахівця приміряти на себе костюм пожежного, розгорнути пожежне обладнання та навіть спробувати гасити умовне полум’я за допомогою пожежного ствола;

         … і нарешті, співробітники ДАІ УМВС України в Чернігівській області наглядно показали важливість правильної поведінки на дорозі та продемонстрували новинки обладнання інспекторів ДАІ, їх технічні можливості. Під час рольової гри, яку організували представники міліції, діти продемонстрували свої знання з правил дорожнього руху.

На спортивному майданчику була проведена естафета з безпеки життєдіяльності, де діти показали своє вміння та навички в надзвичайних ситуаціях. Потім був проведений конкурс дитячого малюнка, в якому після довгих сперечань суворе журі визначило переможців.

В якості подяки за проведення свята юні таланти продемонстрували невеличкий концерт.

І як заключний етап акції - загальні збори вихованців оздоровчого табору, керівництва закладу та гостей в актовому залі, де були підведені підсумки проведених заходів. Переможці конкурсу дитячого малюнка та естафети нагороджені грамотами.

Діти виглядали втомленими, але задоволеними і щасливими.

 

Михайленко С.В.,

методист НМЦ ЦЗ та БЖД Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини