Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:17:12

Рятувальники продовжують проводити тактико-спеціальні навчання по ліквідації лісових пожеж

14.07.2015   07:46Агенцiя

Протягом весняно-літнього періоду на Чернігівщині виникло 43 лісові пожежі, 9 на торфовищах та 510 загорянь сухої трави та сміття.

Загальна площа вигорілої території склала більше 2 тис 800 га.

Основною причиною таких пожеж залишається необережне поводження громадян з вогнем.

Тому, з метою профілактики пожеж у лісових масивах по всій території Чернігівської області продовжуються проводитись тактико-спеціальні навчання по ліквідації лісових пожеж.

Участь у навчаннях беруть пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС України у Чернігівській області, представники лісового господарства та правоохоронці.

Під час тренувань практично відпрацьовуються плани дій, виявляються їх недоліки та вносяться необхідні корективи. Перевіряється стан готовності техніки, ранцевих вогнегасників, мотопомп та цистерн до пожежогасіння.

Також відпрацьовуються елементи взаємодії та обміну інформацією між лісовою охороною та пожежно-рятувальною службою у випадку виникнення надзвичайної ситуації, визначаються оптимальні варіанти зосередження і введення сил і засобів з огляду на ситуацію, яка може виникнути при пожежі у лісових масивах.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.