Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:28:42

Медіа-комунікації під час війни вивчали чернігівські психологи та волонтери

15.06.2015   15:50Агенцiя

Відомий соціальний психолог Олег Покальчук, котрий активно допомагає військовому керівництву України на Сході, працює з пораненими і демобілізованими воїнами, та медіа-експерт Світлана Єременко 12 червня зустрілися з чернігівцями, аби розповісти про інформаційну специфіку сучасної війни та допомогти налагодити ефективну комунікацію з різними категоріями населення, постраждалими в ході бойових дій.

Спілкування проходило в форматі тренінгу для волонтерів і психологів. Олег Покальчук, зокрема, висвітлив такі актуальні питання: безпека логістики і особиста безпека волонтерів; посттравматичний синдром і його наслідки: робота з ветеранами, родинами, переселенцями; ставлення до інформації, розрізняння агітації та пропаганди противника, протидія; як не допустити професійного «вигорання» волонтерів.

«Коли ти багато думаєш, перше, що приходить у голову – це куля», - каже про бойові будні Олег Покальчук. Взагалі його мова була доволі образною, психолог наводив цікаві приклади зі своєї практики, досвіду, говорив про психологічну підготовку та мотивацію воїнів, які вирушають на війну, і про реабілітацію ветеранів. Однією з проблем нашого суспільства, за його словами, є «героїзація смерті», це коли людина-патріот «готовий вмерти за Україну». «Наше завдання – не вмирати за Україну, а жити заради України», - переконаний психолог.

Про секрети співпраці зі ЗМІ розповіла чернігівцям Світлана Єременко. З її допомогою учасники тренінгу дізналися, як створювати інформаційний привід; як готуватися до брифінгу, прес-конференції, круглого столу; як писати прес-анонс та прес-реліз. Не оминули увагою й складні етичні питання, зокрема, про що не варто інформувати журналістів? Вочевидь, зазначена тематика була корисною, адже учасники тренінгу висловили побажання й надалі проводити подібні зустрічі та обговорення.

- Хочу виразити щиру подяку тренерам Олегу Покальчуку та Світлані Єременко! Участь у семінарі допомогла мені систематизувати уявлення щодо психологічних особливостей медіа-комунікації в сучасному українському суспільстві, - залишила відгук про цей захід  кандидат психологічних наук, доцент кафедри ЧОІППО ім.Ушинського, практичний психолог і волонтер Ганна Чепурна.- На особливу увагу заслуговує розгляд заявленої проблеми в соціокультурному контексті, що спонукає позбутися стереотипного мислення, створюється відчуття, що ти піднімаєшся «над ситуацією», інтуїтивні відповіді на важливі  запитання стають чітко сформульованими. Практично важливими вбачаються представлені паном Олегом алгоритми  впливу на цільову аудиторію.

Довідково про наших тренерів:
- Світлана Єременко, медіаексперт, керівник проекту з моніторингу регіональних ЗМІ, виконавчий директор Інституту демократії ім. Пилипа Орлика, (м. Київ);
- Олег Покальчук, соціальний психолог, радник Міністерства оборони, публіцист, автор есеїв про війну, публікацій на злобу дня.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини