Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:29:03

Виборче законодавство в умовах територіальної реформи

12.06.2015   07:47Агенцiя

Про реформування вітчизняного виборчого законодавства, процеси децентралізації та зміни до Конституції говорилося під час зустрічі міських, селищних голів Чернігівщини з народним депутатом України 8-го скликання, головою підкомітету з питань виборів і референдуму Олександром Черненком та генеральним директором ВГО «Комітет виборців України» Олексієм Кошелем. Захід відбувся в приміщенні Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 11 червня.

«Виборча реформа, як інші перетворення, є складною, але необхідною справою. Зміна виборчої системи, впровадження її більш прогресивних зразків дозволить отримати в майбутньому більш якісний та відповідальний склад депутатів місцевих рад», - наголосив Олександр Черненко.

В подальшій розмові він розповів про діяльність робочої групи з розробки пропозицій до законопроектів про місцеві вибори та особливості нововведень, що стосуватимуться обрання депутатів та очільників місцевого самоврядування.

Серед них – запровадження відкритих партійних списків, зміни у кількісному складі депутатів місцевих рад та їх представництва у раді відносно до чисельності виборців – мешканців територіальних громад, вибори міських голів в містах з населенням понад 90 тис. мешканців у два тури та деякі інші. Також народний депутат проаналізував зв`язок між об’єднанням територіальних громад та проведенням місцевих виборів, запропонувавши кілька варіантів вирішення порушеного питання.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.