Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:55:43

Юні лідери Чернігівщини зустрілись з Президентом України

04.06.2015   08:23Агенцiя

У рамках відзначення Міжнародного Дня захисту дітей делегація лідерів Чернігівської обласної Ради старшокласників у складі учнів Куликівського, Чернігівського районів та міста Чернігова була запрошена на урочисту зустріч з Президентом України Петром Порошенком. Крім того, участь у заході взяли і їх колеги-лідери учнівського самоврядування Черкаської, Київської, Житомирської областей та міста Києва.

Візит до столиці для юних лідерів розпочався з екскурсії по резиденціях Глави держави. Діти були вражені незвичайною архітектурою у стилі модерн та таємничими історіями і легендами «Будинку з химерами» та «Будинку плачучої вдови». Потім всі делегації зустрілися з Уповноваженим Президента України з прав дитини Миколою Кулебою. Він щиро привітав дітей зі святом та запросив відвідати галерею, яка експонується зараз в приміщенні Адміністрації Президента України.

Пізніше під час спілкування з молоддю Президент України висловив сподівання, що дітям сподобались експозиції, оскільки роками ці приміщення були закриті для відвідувачів: «Ми намагаємось, щоб це було символом відкритості влади та прозорості тих кроків, які робить Президент країни, Уряд та Парламент, щоб ми з вами змінили країну на краще» - зазначив очільник держави.

Привітавши присутніх зі святом, Петро Порошенко зазначив, що пишається тим, що в Україні є такі молоді українці, які мають надзвичайно великі можливості для побудови нової європейської держави: «Крок за кроком ми всі разом, кожен на своєму місці, маємо робити все можливе, щоб змінювати країну на краще. У нас немає ані можливості відступити, ані часу чекати. Ми з вами боремося за Україну».

Петро Олексійович наголосив, що Україна є європейською країною і, звертаючись до лідерів учнівського самоврядування, закликав спільно докладати зусиль та працювати над тим, щоб забезпечити можливість вступу України до Європейського Союзу. Також у своєму виступі Президент позитивно оцінив ініціативи зі створення шкільних «парламентів», «кабінетів міністрів»: «Мені надзвичайно приємно, що тут представлені голови парламентів, обласних рад, урядів і міністри. Так, дитячих, але це добрий спосіб підготуватися до дорослого життя і приймати це вже як свідомий і відповідальний вибір. Мені приємно бачити директорів молодіжних підприємств, бо не лише політикою маємо жити, а маємо піднімати економіку», - зазначив Глава держави.

Президент порекомендував школярам прочитати книгу Айни Ренд «Атлант розправив плечі», яка допомогла сформувати його підхід до життя.

У ході розмови з Президентом діти розглянули ряд питань, які стосувалися освіти, волонтерської діяльності, прозорості виконавчої влади та особистісного кар’єрного росту. На згадку про зустріч всі лідери отримали подарунки.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.