Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:45:21

"Стратегія регіональних реформ в умовах кардинальних суспільних змін"

20.05.2015   18:40Агенцiя

Традиційно весною на базі Чернігівського інституту імені Героїв Крут МАУП проходить Міжнародна науково-практична конференція.

19 травня відбулась VII Міжнародна науково-практична конференція «Стратегія регіональних реформ в умовах кардинальних суспільних змін». У конференції взяли участь вітчизняні та зарубіжні наукові працівники-практики, державні службовці, студенти. Директор Чернігівського інституту імені Героїв Крут МАУП, кандидат економічних наук, доцент Мурашко Микола Іванович привітав усіх учасників конференції побажав плідної дискусії у вирішенні актуальних питань сьогодення регіонального рівня.

Протягом конференції працювали наступні секції:
Секція 1. «Стратегія розвитку регіону в контексті трансформації міжнародних відносин».
Секція 2. «Правове забезпечення регіональних реформ у геоекономічному просторі».

Доктор-інженер технічних наук, професор Технічного Рурського університету Бохума, технічний директор концерну «Оерлікон-Бармаг» Клаус Шефер виступив з доповіддю на тему: «Науковий менеджмент та організація проведення науково-інноваційної роботи». У своїй доповіді науковець розглянув основні питання наукового менеджменту, що стосуються нових технологічних розробок, які впроваджуються в національну економіку України та Німеччини. Компанія «Oerlikon» працює на ринку виробництва штучних волокон. Вона має 170 представництв у 35 країнах світу. Синтетичні волокна компанії «Oerlikon» використовується при виробництві продукції фірми «Адідас». Система наукового менеджменту концерну спрямована на отримання якісної продукції при мінімальної кількості затрачених ресурсів. На виробництві ведеться постійне оновлення та модернізація обладнання.

Директор відділу «Метали для Східної Європи» фірми «Тіссен Крупп» Мартін Штільгер запам’ятався аудиторії своїм досить емоційним виступом. Тема його доповіді: «Фірма «Тіссен Крупп»: вдосконалення, розширення та характерні особливості мережі поставок металів на ринок Східної Європи». Компанія працює у сфері виробництва алюмінію та стального прокату, має оборот 40 млрд. доларів, в ній працює 150 тис. працівників.

Існує шість частин ключа до успіху: щирість, особистісна цілісність, скромність, ввічливість, мудрість, милосердя. Мартін Штільгер висловив дуже просту річ – успіх досягається шляхом безперервного розвитку. Розвиток діяльності в системі он-лайн значно впливає на бізнес по виробництву та реалізації матеріалів. Менеджмент організацій дає можливість працівникам фірми реалізувати свої ідеї шляхом наукових інновацій, наприклад, комп’ютерна інженерія, де проводиться віртуальне моделювання різних деталей.

Начальник Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Власенко Юрій Дмитрович виступив з доповіддю на тему: «Запровадження європейських стандартів у діяльність органів юстиції: перші здобутки реформ». Протягом виступу він зазначив, що певні зміни у запровадженні європейських стандартів у діяльність органів юстиції вже зроблені. Основні завдання: відхід від бюрократії; робота в Інтернеті (довідки, різні виписки, документи можна опрацювати в системі он-лайн та роздрукувати самостійно). Доповідач зазначив, що в Україні поступово суспільство починає рух в напрямку європейської інтеграції, де панує закон та людська гідність.

Начальник Управління державної служби Головдержслужби України в області Дубок Валентин Петрович підготував змістовну доповідь на тему: «Основні положення стратегії реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування в Україні».

Назарко Світлана Олексіївна, кандидат економічних наук, заступник директор з науково-педагогічної роботи Чернігівського інституту імені Героїв Крут виступила з актуальної доповіддю сьогодення: «Аналітичний аналіз деяких проблем вищої освіти України». Вона зробила аналіз деяких проблем вищої освіти України та зазначила напрямки їх поступового подолання.

У заключному слові директор Чернігівського інституту імені Героїв Крут МАУП, кандидат економічних наук, доцент Мурашко Микола Іванович висловив усім подяку за цікаві доповіді на конференції і побажав науковцям подальших наукових розробок, які були б спрямовані на покращення нашого життя, а студентам - реалізувати себе у науковому світі.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини