Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:27:43

На Чернігівщині визначили володаря звання "Учень року-2015"

23.04.2015   16:44Агенцiя

Відбулася довгоочікувана і важлива подія у житті професійно-технічної освіти Чернігівщини – фінал обласного конкурсу "Учень року – 2015".

Відбірковий етап змагань пройшов у кожному професійно-технічному навчальному закладі Чернігівської області. Цьогоріч на розгляд компетентного журі були представлені матеріали 18-ти учасників.

У фіналі за звання кращого серед кращих змагалися 11 учнів системи профтехосвіти області.

Підтримати конкурсантів та побачити на власні очі усю багатогранність талантів учнів завітали директори професійно-технічних навчальних закладів міста Чернігова та їх заступники, лідери учнівського самоврядування ЗНЗ обласного центра та уболівальники.

Під час першого конкурсу під назвою «Мій навчальний заклад і моя майбутня професія» кожен учасник в оригінальній формі презентував власний навчальний заклад та професію. Конкурсанти демонстрували майстер-класи, використовуючи власні інструменти, матеріали, сировину та домашні заготовки. Хтось вражав створенням фантастичних тортів, флористичних композицій, надзвичайно красивих зачісок, макіяжу та суконь-трансформерів, а хтось демонстрував майстерне виконання ремонтних робіт, навички комерційної діяльності та, навіть, епізоди з життя працівників залізничного транспорту.

Крім того, під час представлення візитної картки кожен учасник намагався творчо розкрити своє ставлення до світу та власну формулу професійного успіху, презентувати важливі події в своєму житті, поділитись власним мріями і сподіваннями. І варто відзначити, що всіх без виключення учнів, окрім бажання реалізуватись в обраній професії, об’єднало єдине спільне прагнення – утвердження миру, єдності і стабільності в Україні.

Другий етап конкурсу – «Світ моїх захоплень» передбачав демонстрацію власних талантів. Справжнє захоплення у глядачів викликали музичні, танцювальні, ліричні і театралізовані виступи юних артистів профтехосвіти та неймовірно красиві вироби, створені умілими руками талановитих учнів.

Виступ кожного учасника був по-своєму цікавим і незвичайним, вражав майстерністю та оригінальним творчим підходом.

За підсумками проведення конкурсу абсолютну перемогу у конкурсі здобула Ворох Ірина, учениця Чернігівського професійного ліцею побуту, яка навчається за спеціальністю «флорист». Сертифікат, що підтверджує звання «Учень року» в системі ПТО, вручив їй начальник відділу профтехосвіти Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації Володимир Глузд. Головний приз у вигляді грошової премії від обласної Асоціації працівників профтехосвіти почесна переможниця отримала від директора Навчально-методичного центру профтехосвіти у Чернігівській області Віктора Гріненка.

Кірм того, Ворох Ірина отримала право представляти Чернігівську області на міжрегіональному конкурсі «Учень року» у Сумській області, який відбудеться у травні 2015 року.

Лауреатами конкурсу у різних номінаціях стали:
• Бубелянчик Тетяна – учениця Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту;
• Рубашкіна Валентина – учениця Щорського вищого професійного училища лісового господарства;
• Петренко Ігор – учень Ніжинського професійного аграрного ліцею;
• Іваницька Катерина – учениця Прилуцького професійного ліцею;
• Смаль Сергій – учень Чернігівського професійного будівельного ліцею;
• Лейчук Аліна – учениця Ладанської філії Прилуцького професійного ліцею;
• Кисіль Надія – учениця Ніжинського професійного ліцею побуту та сервісу;
• Лук’яненко Євген – учень Чернігівського вищого професійного училища;
• Справцева Катерина – учениця Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування;
• Сайко Вікторія – учениця Чернігівського центру професійно-технічної освіти.

Усі учасники конкурсу отримали пам’ятні подарунки від навчальних закладів.

Швидко промайнули хвилюючі та довгоочікувані хвилини конкурсу. Але в душі кожного, хто побував на святі творчості профтехосвіти Чернігівщини, залишилося приємне відчуття гордості за те, що саме у наших навчальних закладах навчається така талановита і творча молодь, яка в подальшому житті зможе гідно нести горде звання «Учень професійно-технічного навчального закладу» та своїми професійними здобутками прославить рідну Чернігівщину!

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини