Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:23:48

Чернігівська міліція у стінах бібліотеки роз’яснила підліткам відповідальність кожного за власне майбутнє

15.04.2015   09:08Агенцiя

Майданчиком успішного проведення профілактичного заходу для учнівської молоді в рамках всеукраїнської акції «Відповідальність починається з мене» працівники міліції обрали Чернігівську обласну наукову бібліотеку ім. В.Г. Короленка.

Організували зустріч працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей та колеги з управління ДАІ УМВС в області спільно з волонтерами низки громадських організацій Чернігова. Місцем проведення заходу не випадково стала бібліотека ім. В.Г. Короленка: в останні десятиліття вузькоспеціалізований заклад перетворився на комплексний просвітницький центр, зберігаючи при цьому специфічну атмосферу храму наукового і культурного вдосконалення.

До плідної розмови про відповідальність кожної людини за власне майбутнє, шляхи ефективного розвитку особистості і небезпеки, які можуть цьому завадити, цього разу були запрошені учні Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту.

Організатори заходу вирішили не перетворювати його на банальну лекцію про норми поведінки. Навпаки, основний наголос було зроблено на самостійне обмірковування юнаками ключових аспектів свого життя. На це був спрямований запропонований слухачам нескладний тест.

— Кожен присутній отримав невеликий аркуш паперу, за допомогою якого мав систематизувати власні роздуми, — пояснила старший оперуповноважений сектору КМСД капітан міліції Наталія Юріна. — На одній половині аркуша юнаки записували риси, які їм властиві сьогодні. Друга призначалася для викладу ознак того образу, який вони хотіли б втілювати у близькому майбутньому.

Порівнюючи наявне і бажане, кожен розуміє, що він повинен у собі змінити, і усвідомлює свою повну відповідальність за успішність цього процесу.

Окремий аспект відповідальності за власне життя і здоров’я, яким є дорожня безпека, висвітлила перед присутніми заступник начальника відділу кадрової та профілактичної роботи управління ДАІ УМВС підполковник міліції Олена Царюк. Вона нагадала учасникам заходу основні правила безпечного дорожнього руху для різних категорій його учасників та продемонструвала важливі елементи підвищення безпеки — різноманітні світлоповертальні елементи для пішоходів та велосипедистів. Кульмінацією ж «автодорожньої» частини зустрічі став перегляд профілактичного відеофільму про стереотипи у поведінці багатьох водіїв та їх сумні наслідки.

Опитані за підсумками зустрічі в бібліотеці ліцеїсти відзначили, перш за все, дуже вдалу розстановку акцентів. Ґрунт для роздумів виявився доцільнішим за традиційні нотації.

— Ми нібито не почули нічого надзвичайного, але зробили, гадаю, правильні висновки, — каже майбутній залізничник Богдан Кравченко, житель Ріпкинського району Чернігівщини. — Я впевнився у переконанні, що варто спробувати ще краще навчатися та більше займатися спортом, не палити і не вживати алкоголь. Та обладнати свій велосипед, яким нерідко їжджу до райцентру, всіма передбаченими елементами безпеки.

До речі, саме велосипедисти та інші прихильники здорового активного відпочинку стануть аудиторією наступного масового заходу в рамках всеукраїнської профілактичної акції «Відповідальність починається з мене». Організований за ініціативою та при підтримці підрозділів міліції молодіжний велопробіг із подальшою просвітницькою програмою має відбутися у Чернігові наприкінці квітня.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини