Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:44:30

Тренінг - шанс розпочати нове життя

02.04.2015   13:55Агенцiя

З метою підтримки людей, які вимушено залишили свої домівки в Луганській та Донецькій областях і переїхали на Чернігівщину, цього тижня в Чернігівському МЦЗ відбувся психологічний тренінг «Шлях до себе».

Зрозуміти всю глибину страждань і допомогти подолати душевний біль та розпочати життя з нуля якнайкраще може лише та людина, яка сама пережила подібне, тому проводити заняття запросили переселенку з Луганська Наталію Дудіч, вона ж – психолог та керівник благодійної організації «Міжнародний Благодійний Фонд «Ера Милосердя - 14».

Основне завдання тренінгу – допомогти людям подолати відчуття постійної тривоги, адаптуватись до нових реалій та знайти додаткові внутрішні ресурси для пошуку роботи.

За допомогою вправ «Хто я?», «Колесо життя», «Чарівне дзеркало», «Картина світу» учасники заходу вчилися самопізнанню та самоконтролю, а також - відновлювати психологічний баланс, розуміти власні цілі, аналізувати вчинки, бути активними та відповідальними, будувати стосунки з іншими людьми. Психолог зауважила, щоб сила думки працювала на людину, потрібно розвивати позитивне ставлення до життя, у кожного має бути внутрішнє психологічне налаштування на успіх. Присутнім пояснили, що людина, яка переживає сильну тривогу, страх, занепокоєння не може дати собі раду й з матеріальними проблемами.

Переселенці ознайомилися з алгоритмом, правилами та принципами планування, розповсюдженими помилками пошуку роботи. Цікавими були вправи на самопрезентацію, основи ораторської майстерності, визначення своєї компетентності.

Групові завдання та дискусії сприяли підвищенню настрою та створенню атмосфери єдності. Головний висновок, якого дійшли учасники заходу: в цей нелегкий для країни час необхідними є підтримка один одного та взаємовиручка, а нові знайомства допоможуть швидше адаптуватись до нових умов життя.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини