Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:11:46

Рятувальники провели роз’яснювальну роботу серед студентської молоді Національного технологічного університету

20.02.2015   08:00Агенцiя

18-19 лютого у Чернігові співробітники обласного Управління ДСНС та організації Товариства Червоного хреста України провели профілактично-роз’яснювальні заняття з питань цивільного захисту серед студентської молоді Національного технологічного університету та його структурного підрозділу - навчально-наукового інституту права і соціальних технологій.

До проведення профілактичної роботи долучились сапери групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення.

У лекційних аудиторіях фахівці Держслужби з надзвичайних ситуацій ознайомили студентів та педагогічний колектив із заходами безпеки у разі виникнення надзвичайних ситуацій в умовах терористичної та військової загрози, діями за сигналами оповіщення.

Піротехніки Аварійно-рятувального загону наочно продемонстрували макети вибухонебезпечних предметів та довели вимоги безпеки у разі виявлення таких, або невідомих предметів. В свою чергу представник обласної організації Товариства Червоного хреста України ознайомила присутніх із методами надання першої медичної допомоги постраждалим.

Одним з головних запитань, які виникали в ході спілкування, розташування захисних споруд у місті та області. Фахівцями було наголошено, що всю необхідну інформацію можна отримати на офіційному сайті, а також звернувшись чи зателефонувавши і любий час доби до консультаційного центру Управління ДСНС у Чернігівській області. На завершення, студенти переглянули тематичні відеоролики з питань цивільного захисту.

Керівництвом Національного технологічного університету було відмічено, що такі заходи вкрай потрібні, аби молодь змогла усвідомити можливі наслідки надзвичайних ситуацій, в тому числі і військового характеру та була готова до любих проявів терористичної загрози.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.