Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:01:42

Програма ФЛЕГ допомагає лісівникам розібратися з корупцією

16.02.2015   15:56Агенцiя

16 лютого в рамках програми «Правозастосування й управління в лісовому секторі країн східного регіону дії європейського інструменту сусідства та партнерства-2» (ФЛЕГ II), яка фінансується Європейським Союзом, відбулося засідання прес-клубу «Інтермеццо» (Чернігів) «Як лісівнику не стати корупціонером».

Практикуючий юрист та консультант програми ФЛЕГ Олег Сторчоус презентував книгу «Запобігання та протидія корупції в лісовому секторі України: практичний посібник» (автори - О. Сторчоус, О.Банчук, С. Тараненко – Київ-Черкаси: Світовий банк, 2014) та навів приклади застосування антикорупційного законодавства у Чернігівській області й зробив аналіз такої практики.

Участь у засіданні клубу також узяли заступник директора Комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» Олександр Ярмоленко, заступник начальника Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кириченко та член Штабу Чернігівської обласної громадської організації «Самооборона Майдану» Олександр Кравченко.

Посібник містить ґрунтовні роз’яснення застосування положень антикорупційного законодавства в лісовому секторі, надається тлумачення обмежень та заборон, встановлених Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції» для працівників лісового господарства. Ґрунтуючись на судовій практиці, авторами проведений аналіз проблем застосування вказаного закону в діяльності лісогосподарських підприємств. У виданні також представлений практичний коментар норм кримінальної та адміністративної відповідальності за вчинення корупційних діянь, що враховує специфіку лісової галузі.

Видання розраховане на фахівців лісового господарства, підприємців лісопереробного сектора, державних службовців, суддів, працівників правоохоронних органів, адвокатів, журналістів, викладачів, студентів та всіх, хто цікавиться запропонованою тематикою.
Законодавство приведене станом на 01 січня 2014 року.

Текст посібника можна скачати з сайту програми ФЛЕГ в Україні: http://www.fleg.org.ua/docs/200

Програма ФЛЕГ передала Держлісагентству України 860 примірників посібника щодо запобігання корупції в лісовому секторі. Держлісагентство поширило книгу серед обласних управлінь лісового господарства, підприємств Держлісагентства та центрів підвищення кваліфікації в структурі Держлісагентства. Частина накладу видання (близько 30% тиражу) за сприяння Програми ФЛЕГ направляється в навчальні заклади та бібліотеки, залишається в резерві Програми.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини