Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:24:39

Юні академіки Чернігівщини випробовують свої знання

09.02.2015   17:19Агенцiя

7 лютого на базі спеціалізованої загальноосвітньої школи №1 з поглибленим вивченням іноземних мов м.Чернігова стартував ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Привітати юних інтелектуалів та побажати їм успіху завітали начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації, кандидат філософських наук, Заслужений працівник освіти України Анатолій Заліський та перший проректор, проректор з науково-педагогічної роботи Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка, доктор історичних наук, професор, президент Чернігівської МАН Володимир Дятлов.

Відкриваючи урочисту зустріч, Анатолій Заліський зазначив: «Нещодавно Чернігівська Мала академія наук учнівської молоді відсвяткувала свій трирічний ювілей і результати діяльності цього закладу переконливо свідчать, що нам є чим пишатись, адже тільки у минулому році вихованці закладу вибороли 28 дипломів. Звертаючись до юних інтелектуалів, начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації акцентував увагу на тому, що ми живемо у світі, який весь час змінюється, вимагаючи постійних змін і швидкого вирішення багатьох завдань і від нас. Тому у будь-якій сфері суспільного і, зокрема, наукового життя є багато перспективних напрямів діяльності та простору для реалізації інноваційних ідей.

- Я вірю, що ви, як майбутні науковці, зробите свій внесок у розвиток передових новітніх технологій як на рідній Чернігівщині, так і в Україні в цілому, що дозволить нам по праву увійти до числа прогресивних європейських країн, - підкреслив Анатолій Заліський.

Після завершення урочистої частини на учасників конкурсу-захисту чекало перше завдання - написання контрольних робіт із базових дисциплін.

Загалом цьогоріч на розгляд журі обласного туру інтелектуальних змагань було подано 249 робіт. Найрозумніші школярі області представили дослідницькі роботи у 12 наукових відділеннях: історії; філософії та суспільствознавства; технічних наук; комп’ютерних наук; літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства; мовознавства; математики; фізики і астрономії; наук про Землю; економіки; хімії та біології; екології та аграрних наук.

Оцінювати досягнення учнів буде журі, до складу якого входять провідні фахівці відповідного профілю з числа науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів, викладачів, учителів та методистів області.

А вже за тиждень на юних науковців чекає чергове випробування, адже 14 та 15 лютого проходитиме захист науково-дослідницьких робіт учасників ІІ етапу конкурсу-захисту у приміщенні ОКПНЗ «Чернігівська МАН учнівської молоді». Бажаємо усім учасникам успіхів, віри у власні сили, впевненості у своїх знаннях! Нехай переможе сильніший!

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини