Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:10:44

Платників Чернігівщини ознайомили з податковими новаціями

06.02.2015   12:58Агенцiя

У Чернігові відбувся загальний семінар з питань змін до Податкового кодексу України, на який були запрошені платники та представники громадськості Чернігівщини.

руки

руки

Організували захід фахівці Головного управління ДФС в області з метою надання платникам можливості отримати відповіді на питання, що виникають при застосуванні нововведень на практиці, з перших вуст.

Розпочинаючи захід, заступник начальника Головного управління Христина Будзяновська, подякувала платникам Чернігівщини, які незважаючи на складні умови діяльності минулого року в переважній більшості своєчасно і в повному розмірі виконували свої податкові зобов’язання, що допомогло забезпечити дохідну частину державного та місцевих бюджетів.

У минулому році надходження до загального фонду держбюджету від платників області склали понад 1,8 млрд. грн. Приріст до 2013 року становить більше 130 млн. грн. Спостерігається позитивна тенденція до збільшення рівня добровільної сплати податків.

До місцевих бюджетів області у минулому році надійшло майже 1,6 млрд. грн. Приріст до 2013 року становить 152,6 млн. грн.

Христина Іванівна закликала присутніх до плідного діалогу та наголосила, що жодне питання не залишиться поза увагою податківців.

Про найбільш суттєві нововведення розповідали фахівці провідних підрозділів. Зокрема, про основні напрями податкової реформи у 2015 році, яка передбачає: зменшення кількості податків та зборів вдвічі – з 22 до 11; спрощення розрахунку податку на прибуток (відтепер він буде розраховуватися на основі фінансової звітності); запровадження електронного адміністрування податку на додану вартість; збільшення ставок з податку на доходи фізичних осіб для більш заможних громадян; зниження ставок єдиного податку для малого бізнесу; розширення повноважень органів місцевого самоврядування щодо наповнення відповідних місцевих бюджетів у частині встановлення ставок по акцизному податку, податку на нерухомість, платі за землю, наданні пільг; введення на 2 роки мораторію на перевірки малого бізнесу (з обсягом доходу до 20 млн. грн. в рік) та запровадження податкового компромісу для податку на додану вартість та податку на прибуток.

Підсумовуючи семінар, Христина Іванівна побажала платникам якнайшвидшої адаптації до нового законодавства та успішного ведення бізнесу в непростих умовах 2015 року.

Платники отримали відповіді на запитання, серед яких були й такі, що потребують додаткових роз’яснень ДФС України. Податківці запевнили, що на всі проблемні питання платники отримають відповіді найближчим часом, як особисто, так і через розміщення на суб-сайті Головного управління.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини