Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:48:51

Німецький досвід – територіальним громадам Чернігівщини

28.01.2015   08:12Агенцiя

Відкриття навчання для сільських голів Чернігівської області та презентація проекту «Сприяння формуванню громадянського суспільства у сільських та селищних громадах Чернігівської області» відбулися в Чернігівському Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 27 січня 2015 року.

Звертаючись до присутніх заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук відзначив, що відсутність повноцінного місцевого самоврядування є джерелом основних проблем державного будівництва України. «Сьогодні при внесенні змін до Конституції України важливо досягти оптимального балансу між виконавчою та законодавчою владою. Має бути напрацьований дієвий механізм взаємодії виконавчих комітетів місцевих рад та уряду, а головне – територіальні громади повинні отримати свої бюджети як реальне підґрунтя для повноцінного функціонування»,  підкреслив представник самоврядування області.

Заступник керівника апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Юрій Музика звернув увагу на громадську складову як невід’ємний атрибут місцевого самоврядування та джерело відповідних ініціатив. «Сьогодні в області діють більше 400 громадських організацій. Але якість та ефективність діяльності більшості з них, особливо в районах, викликає багато запитань. Тому подібний проект є гарною нагодою, для тих хто прагне реальних змін, отримати досвід заохочення та впровадження громадських ініціатив».

Експерт проекту, референт Фонду Ганса Зайделя Професор доктор Юрген Вальхсхьофер зазначив, що для досягення успішного розвитку необхідні час і терпіння. «Як Німеччина після Другої світової війни поступовими кроками йшла до економічного процвітання, так і українці мають поступово та виважено, впевнено, крок за кроком досягати стандартів європейського рівня життя».

Проект реалізується за підтримки Фонду Ганса Зайделя (Баварія, ФРН) та передбачає проведення циклу семінарів для сільських голів Чернігівської області. Його метою є надання практичної допомоги очільникам місцевого самоврядування у започаткуванні та запровадженні місцевих ініціатив, спрямованих на соціально-економічний та культурний розвиток територіальних громад. 27-28 січня триватиме настановчий семінар, під час якого учасники навчання дізнаються про методологію, етапи реалізації проекту та розпочнуть знайомство з кращими практиками самоорганізації населення в Баварії (ФРН). Заняття проводитиме референт Фонду Ганса Зайделя професор доктор Юрген Вальхсхьофер.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини