Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 11:35:41

Податківці та громадськість обговорили новації в законодавстві

19.01.2015   13:25

У приміщенні Головного управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області відбулася зустріч з представниками бізнесу та громадських організацій. Тема спілкування - зміни до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів щодо податкової реформи.

Захід відкрила заступник начальника ГУ ДФС у Чернігівській області Христина Будзяновська. Перш за все, вона подякувала представникам громадськості  за ініціативу та активність щодо організації зустрічі, тема якої надзвичайно актуальна. Тому роз’яснювальна робота, зокрема у формі семінарів, буде активізована і на рівні податкових інспекцій.

Законодавчими  змінами навантаження з державного бюджету частково перекладено на місцеві бюджети, тимчасово введений мораторій і на проведення перевірок. Тому важливо своєчасно володіти інформацією, щоб цей процес був безболісним як для бюджету, так і для бізнесу.

Будзяновська Х.І. назвала ряд законодавчих нововведень, які спрямовані на зменшення податкового навантаження на бізнес та громадян, спрощення процедури оподаткування та детінізацію економіки. Зокрема, йшлося про відміну деяких податків та зборів, зміну ставок оподаткування,  нововведення в спрощеній системі оподаткування, в адмініструванні єдиного соціального внеску тощо.

Фахівці провідних підрозділів Головного управління ДФС у Чернігівській області розповіли про новації у податковому законодавстві. Зокрема, начальник управління оподаткування юридичних осіб Ірина Буглак роз’яснила зміни в оподаткуванні юридичних осіб. З нововведеннями в оподаткуванні фізичних осіб ознайомив начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Андрій Шалигін.

Заступник  начальника відділу  контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Валерій Коваль говорив про зміни в оподаткуванні підакцизних товарів. Тема виступу начальника управління податкового та митного аудиту Євгенія Шульги –проведення  контрольно-перевірочної роботи. Всі виступаючі відповіли на численні запитання, які надійшли напередодні зустрічі та виникали під час спілкування.

Зміни щодо нарахування та сплати єдиного соціального внеску та податку на доходи фізичних осіб – важливий крок до детінізації ринку праці. До обговорення механізмів реалізації нововведень активно долучилися і представники обласного та міського центрів зайнятості. Зокрема, акцентували увагу на питаннях прозорості трудових відносин, йшлося про відповідальність за використання нелегальної найманої праці тощо.

В ході зустрічі надходили і пропозиції, які заслуговують на увагу. Така активна позиція бізнесу та громадськості Чернігівщини сприятиме успішній реалізації законодавчих змін, наповненню бюджетів та подальшому удосконаленню податкового законодавства.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини