Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:56:57

Валерій Калниш у Чернігові надихав молодих журналістів

24.11.2014   11:09Агенцiя

Валерій Калниш, екс-головред газети «Коммерсантъ Украина», провів 21 листопада лекцію для учасників «Школи молодого журналіста» у приміщенні Чернігівського ЦППК. Він поділився досвідом власної роботи, методиками підготовки матеріалів та розповів, від чого краще утриматися журналісту.

Тим, кого цікавлять лише гроші, не варто йти у журналістику. Цю ідею Валерій Калниш цілком ясно доніс до своїх слухачів. Натомість дорога у професію відкрита для тих, хто готовий видобувати інформацію, розказувати про те, про що ніхто інший не розкаже, і тих, хто просто не може жити без журналістики.

Втім, якщо учасники школи і були розчаровані такою позицією авторитетного журналіста, виду вони не подали. Натомість активно конспектували його поради щодо підготовки якісних публікацій, щедро проілюстровані прикладами з особистої практики. А невдовзі після лекції — випадковість чи ні? — одна з молодих журналісток зізналася у соцмережі, що відчула прилив натхнення.

Протягом двох годин тренер навчав своїх слухачів, як досягти високих стандартів у журналістиці.

Замітка, репортаж та інтерв'ю — особливостям цих видів матеріалів Валерій Калниш приділив чи не найбільше часу. Окремо обговорили підходи до написання заголовків. Якщо заголовки смішні та іронічні – це добре, зауважив журналіст. Разом з тим, не можна використовувати провокативні заголовки, які вводять в оману читача. Слід дотримуватися правил журналістської етики та не допускати образливих заголовків або ж обігравати у них прізвища ньюсмейкерів.

Валерій Калниш також порадив молодим журналістам тримати дистанцію і не вступати у дружні стосунки з ньюсмейкерами. У протилежному випадку чимось: або дружбою, або професійними принципами — доведеться рано чи пізно пожертвувати.

 

Валерій Сорокін, координатор проекту «Школа молодого журналіста»

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.