Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 04:08:20

Всеукраїнська Школа "Права людини та громадянська активність"

20.11.2014   07:20Агенцiя

Оголошується конкурс на участь у Всеукраїнській Школі "Права людини та громадянська активність", яку організовує Українська Гельсінська спілка з прав людини разом з Освітнім Домом прав людини – Чернігів.

Школа проводиться в рамках проекту «Громадські центри юридичної та інформаційної допомоги в Україні» .

Метою проекту є підтримка правозахисних та громадських організацій в містах України, об'єднання юристів, журналістів, громадських активістів та волонтерів в громадах для безпосередньої правової консультації і допомоги жителям місцевих громад, права яких були порушені. А також у формуванні стійких комунікацій між громадськими організаціями України.

До участі у конкурсі запрошуються юристи, журналісти, громадські активісти та волонтери в громадах, які мають мотивацію активно діяти у сфері захисту та підтримки прав людини, співпрацюють або зацікавлені у співпраці з громадськими організаціями. При конкурснім відборі пріоритети будуть надаватися випускникам освітніх програм з прав людини, представникам громадських організацій, які мотивовані до створення Центрів громадянської активності.

Основні напрями діяльності Центру :

Рішення конкретних найбільш актуальних соціальних проблем місцевих громад;
Залучення місцевих громад до громадської активності з акцентом на права людини;
Проведення публічних кампаній, що стосуються актуальних правозахисних тем громади, України або інших країн пострадянського простору;
Інноваційний підхід до вирішення правозахисних проблем;
Розвиток співробітництва між українськими ініціативними групами/організаціями, що працюють у правозахисній сфері;
Партнерські проекти з правозахисними організаціями інших українських областей.

За підсумками Школи буде відібрано координаторів для роботи в семи Центрах України, які отримають мікро-гранти для підтримки місцевих ініціатив в області прав людини.

Проведення Школи "Права людини та громадянська активність" заплановано на першу половину грудня 2014 року.

Заняття школи проходитимуть у декількох форматах, коли учасники матимуть лекції та практичні заняття усі разом, а також у підгрупах. Усі учасники Школи будуть поділені на 2 підгрупи журналістів та юристів. Ті аплікати, які не є фаховими працівниками цих напрямків зможуть долучитися до одного із них.

Тривалість Школи складає 7 днів.

Дати проведення: з 6 до 12 грудня 2014 року.

Місце проведення Школи - м. Чернігів, «Освітній Дім з прав людини - Чернігів».

Претенденти на участь у Школі повинні бути готові:
активно діяти (ініціювати та проводити акції, кампанії і т.п.) у сфері підтримки та захисту прав людини;
відвідувати усі заняття протягом 7-денного тренінгу;
співпрацювати з недержавними організаціями;
створити команду майбутнього Центру громадянської активності;
співпрацювати в команді з іншими учасниками Школи.

Організатори забезпечують проживання та харчування учасників Школи, витрати на проїзд до місця проведення Школи й у зворотному напрямку (за умови наявності проїзних документів й у межах вартості проїзду рейсовим автобусом або плацкартним вагоном поїзда).

Формування групи учасників відбуватиметься за результатами конкурсного відбору.

Зареєструвати свою кандидатуру на участь у навчальних заходах програми та дочекатись підтвердження реєстрації вашої кандидатури на вказану вами адресу електронної пошти.
Зареєструвати свою кандидатуру на участь у навчальних заходах програми можна заповнивши реєстраційну анкету он-лайн за адресою.

Просимо у графі «Додаткове завдання» написати короткий матеріал Вашого бачення діяльності Інформаційно-правового центру терміном до 12 місяців. Це завдання є обов’язковим до виконання і дозволить організаторам побачити умотивованість та орієнтування у темі потенційного учасника Школи.

Контакти організаторів для додаткових запитань:
E-mail: rozumiemopravaludyny@gmail.com
Контактна особа:
Валентина Потапова, координатор Школи: +38 050 286 99 00

Просимо звернути увагу, що конкурсні документи повинні надійти не пізніше 17.00, 26 листопада 2014 року. Заявки, отримані пізніше зазначеного терміну, розглянуті не будуть. Учасники конкурсу будуть повідомлені про його результати до 1 грудня 2014 року.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини