Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:00:46

Напрацювання у сфері профнавчання

19.11.2014   10:42Агенцiя

Професійне навчання безробітних на сьогодні залишається одним з актуальних інструментів зниження рівня безробіття та підвищення якості трудового потенціалу.

Протягом січня-жовтня 2014 року за направленням центрів зайнятості Чернігівщини понад 4,5 тис. безробітних проходили професійне навчання, перенавчання чи підвищення кваліфікації, що на 7,4% більше минулорічного показника.

Головний показник ефективності цієї роботи – рівень працевлаштування після навчання - зріс на 4% і становив 74,8%. Навчання здійснювалося за 13 професіями та понад 94 навчальними програмами різного професійного спрямування.

Підготовка безробітних за направленням центрів зайнятості максимально наближена до потреб виробництва, а виробнича практика проводилася на базі роботодавців - замовників кадрів. Враховуючи потреби ринку праці, у січні-жовтні безробітні опановували професії електрогазозварника, продавця продовольчих товарів, кухаря, швачки, водія автотранспортних засобів кат. «D», машиніста крана автомобільного, перукаря, кондитера, оператора котельні, машиніста (кочегара) котельні тощо.

Обласною службою зайнятості було направлено на професійне навчання 2 безробітних з числа переселенців з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції. Один з них навчався на курсах цільового призначення «Підприємець-початківець», після чого отримав одноразову виплату допомоги по безробіттю та відкрив власну справу, інший - проходив стажування для подальшого працевлаштування на Філії «Менський сир» ППКФ «Прометей» за професією слюсар-ремонтник.


Відділ організації профнавчання ОЦЗ
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини