Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:17:12

За досвідом ділової журналістики — у Прилуки

18.11.2014   07:36Агенцiя

Учасники «Школи молодого журналіста» відвідали з прес-туром Прилуцьку тютюнову фабрику.

Після півтора місяців тренінгів та теоретичних занять вони взялися за перше серйозне практичне завдання — готувати публікації на виробничу та економічну тематику.
Будь-яка повноцінна стаття потребує попередньої підготовки і ґрунтовного володіння матеріалом — на цьому неодноразово наголошували тренери школи. Обирати тему своєї статті та збирати інформацію про місто Прилуки, тютюнову фабрику та компанію «Бритіш Американ Тобакко Україна» молоді журналісти почали за півтора тижня до поїздки.

Озброєні зібраними матеріалами, вони прибули на фабрику, аби на місці дізнатися про деталі, ознайомитися з виробничим процесом та поставити свої запитання менеджменту.
Центральною подією поїздки стало інтерв’ю з директором з виробництва «Бритіш Американ Тобакко Україна» Ніколасом Мунозом. Він, до речі, також відповідає за виробничу діяльність компанії у Білорусі та Молдові.

Протягом години Ніколас Муноз відповідав на запитання молодих журналістів — як продумані ними завчасно, так і ті, що виникли безпосередньо під час відвідин фабрики. Учасники прес-туру цікавилися місцем компанії на ринку тютюнових виробів, співвідношенням між різними брендами у її портфелі, питаннями охорони праці та безпеки на виробництві, соціальної відповідальності компанії. Звичайно, торкнулися і питання ставлення самого директора до куріння.

Петро Бондаренко, менеджер з корпоративних зв’язків на виробництві «Бритіш Американ Тобакко Україна», провів для слухачів екскурсію фабрикою, ознайомив їх з технікою безпеки, продемонстрував роботу виробничих ліній, розповів про історію фабрики та сучасні напрями її діяльності.

На запитання молодих медійників щодо технічних деталей виробництва — починаючи з підготовки сировини і закінчуючи випуском готової продукції — відповідав головний технолог з виробництва Олег Чепурний.

Протягом найближчих днів слухачі «Школи молодого журналіста» опрацьовуватимуть інформацію, отриману у Прилуках, та готуватимуть власні публікації. Потому свої оцінки і поради їм нададуть тренери школи.

Прес-тур до Прилук має стати корисною журналістською практикою, матеріалом для подальшого аналізу та обговорення. А також — джерелом досвіду для учасників школи під час підготовки статей та інтерв’ю на ділову тематику вже в ролі справжніх журналістів.

«Школа молодого журналіста» діятиме у Чернігові до кінця року. З початку жовтня у її рамках відбулися вісім медіатренінгів для старшокурсників, які цікавляться роботою ЗМІ, та журналістів-початківців.

Проект реалізує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА, ГО «Асоціація регіональних ЗМІ» та «Разом до громадянського суспільства» за підтримки компанії «Бритіш Американ Тобакко Україна».

 

Валерій Сорокін, координатор проекту «Школа молодого журналіста»
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.