Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:58:23

Викладачі з Німеччини працюватимуть у Чернігові

06.09.2014   07:13Агенцiя

8-10 вересня в рамках міжнародної програми обміну фахівцями Чернігів відвідають викладачі Народного університету в Мюнхені Джоан Волш і Ренді Пері. Мета візиту – освітня.

На запрошення адміністрації І Київських державних курсів іноземних мов вони проведуть заняття для слухачів курсів, які вивчають англійську та німецьку, поділяться передовим досвідом з викладачами Чернігівської філії, а також зустрінуться з чернігівськими студентами та школярами.

- Обмін фахівцями триває вже близько 20 років, на початку літа наші викладачі побували на стажуванні в Мюнхені, де отримали від колег досить високу оцінку, а зараз наша черга приймати друзів, - розповідає заступник директора Чернігівської філії І Київських державних курсів іноземних мов Олена Павловська. - Джоан Волш – відомий бізнес-тренер, готує слухачів курсів і університету до комунікативної роботи, вона ірландка, тобто носій мови. Ренді Пері - американець, викладач англійської мови високого класу. Вони обоє вже давно живуть у Німеччині, тому прекрасно володіють ще й німецькою мовою.

Програма візиту викладачів з Німеччини до Чернігова досить насичена. По-перше, вони покажуть чернігівським колегам нові прийоми та методи викладання мов, адже світ постійно змінюється, і підходи до навчання також. По-друге, проведуть заняття для слухачів Чернігівської філії І Київських державних курсів. Заняття з німецької мови відбудеться в понеділок, 8 вересня о 18.00. Заняття з англійської – у вівторок, 9 вересня, також о 18.00. Ці занятті відкриті для всіх бажаючих, хто володіє цими мовами на середньому рівні. Їхня мета - розвиток комунікативних навичок.

- Крім того, гості з Німеччини вручатимуть сертифікати нашим слухачам, які закінчили навчання влітку цього року. Ми плануємо їхню зустріч зі студентами інституту економіки та управління та візит до середньої школи №31. І, звісно, проведемо для них екскурсії Черніговом, відвідаємо Седнів, - продовжує Олена Павловська. – Мені приємно відзначити, що наші друзі не побоялися приїхати до Чернігова. Вони люблять Україну, вони справді глибоко переживають всі ці події, бажають нам добра та миру. Ми з ними постійно листуємося, вони нас підтримують.

Контакти: Олена Юріївна Павловська, 050-465-11-20
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини